Raahen Yrittäjät

Toiminta

Strategia toimikausille 2022–2023

Raahen Yrittäjät ry:n hallitus sitoutuu huomioimaan Suomen Yrittäjien palvelulupauksen “Parannamme yrittäjän arkea” näkyvästi strategissaan ja sen toteuttamisessa. Paikallisyhdistyksenä vaikutamme yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan yleisten edellytysten parantamiseksi Raahessa.

Jäsenet tekevät yhdistyksen – tule mukaan kehittämään toimintaa!

Haluatko olla mukana ideoimassa, suunnittelemassa ja/tai rakentamassa tulevaa toimintaamme – verkostoitumis- ja virkistäytymistapahtumia, infotilaisuuksia ja koulutuksia? Puuhaa riittää “vuoden jokaiselle kuukaudelle” ja tehtävissä löytyy vaihtelua tunnin, parin panostuksesta vaikka koko toimintavuoden kestävään toimikuntatyöhön. Tule juttelemaan hallituksen jäsenen kanssa tilaisuuksissamme, tai soita (0500 580 921 / Kirsi) tai laita sähköpostia raahen@yrittajat.fi. Löydetään yhdessä sinulle sopivin tapa olla mukana!

Asenneilmapiiri

Raahen Yrittäjien toiminnassa kautta linjan näyttäytyy myönteinen asenne, proaktiivisuus ja ratkaisukeskeisyys. Ryhdytään sanoista tekoihin; kokeillaan asioita, eikä lannistuta ensimmäisestä kerrasta! Jatketaan perinteeksi muodostuneita yrittäjälounaita ja loma-/kesäkauden avajaisia ja luodaan rinnalle uusia perinteitä.

Kun jotain päätetään, toimitaan yhdessä sen eteen.

Autetaan jäseniä löytämään yhteistyömahdollisuuksia mm. järjestämällä matalan kynnyksen tilaisuuksia verkostoitumiseen ja näytetään mallia yrittäjäkollegan nostamiseksi myös omissa verkostoissa.

Parastaminen

Yhdistyksen hallitus etsii aktiivisesti myönteisiä käytänteitä kokeiltavaksi Raahen Yrittäjien toiminnassa. Hallitus on sitoutunut toimimaan psykologisen turvallisuuden ilmapiiriä rakentavasti; meillä on lupa olla omaa mieltä, voimme rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tuoda esille omat ideamme ja mielipiteemme. Jaamme myös omaa hyväämme muille.

Viestintä, vuorovaikutus, vertaisuus & verkostoituminen

Raahen Yrittäjät viestii monikanavaisesti (verkkosivut, uutiskirje, FB ja Instagram) linkittäen. Viestimme myönteisesti ja tulevaisuuteen suuntaavasti. Edistämme jäsenyritysten näkyvyyttä ja näymme yhdistyksenä olemalla läsnä seutukunnan tapahtumissa.

Hallitus on sitoutunut toimimaan psykologisen turvallisuuden ilmapiiriä rakentavasti; meillä on lupa olla omaa mieltä, voimme rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tuoda esille omat ideamme ja mielipiteemme

Jatkamme keskustelunavauksia kutsumalla hallituksen kokouksiin vieraita eri sidosryhmistä. Luomme mahdollisuuksia aktiiviselle vuoropuhelulle Raahen kaupungin päättäjien ja viranhaltijoiden kanssa.

Toteutamme jäsenyrittäjille tilaisuuksia kohdata toisiaan (vertaisuus ja verkostoituminen), sekä tavata kaupungin viranhaltijoita ja päätöksentekijöitä esimerkiksi kutsumalla heitä kuukausittain yrittäjälounaille.

Yrittäjän hyvinvoinnin tukeminen

Raahen Yrittäjien Virkistäjät kutsuu mukaan jäsentoiminnan suunnittelusta kiinnostuneita jäsenyrittäjiä. Virkistäjät järjestävät koulutuksellisia yrittäjäiltoja, perhetapahtumia, sekä jäsentapahtumia vuorovaikutuksen, vertaisuuden ja verkostoitumisen merkeissä.

Yhdistys muistaa 20-vuotismerkkipäivää viettävää yritystä ja 50 vuotta täyttävää yrittäjää. Suurin osa suomalaisista yrittäjistä ja myös Raahen Yrittäjien jäsenistössä on yksinyrittäjiä. Tulevaisuudessa jaamme vuosittain myös paikallisesti Vuoden Yksinyrittäjä -palkinto. Yrittäjäristi myönnetään pronssisena yli 5 vuoden, hopeisena yli 10 vuoden ja kultaisena yli 20 vuoden yrittäjätoiminnasta.