Vantaan Yrittäjät

Miksi kannattaa äänestää?

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vaalit järjestetään tällä tietoa 23.1. Vaaleissa valitaan yhteensä 69 jäsentä aluevaltuustoon. He päättävät mm. siitä, miten hyvinvointialueen palvelut tuotetaan.

Yrittäjien kannalta on keskeistä, että hyvinvointialueella toteutetaan monituottajamallia. Kansalaisten on saatava verovaroilleen maksimaalisesti katetta. Siksi palveluiden tuottajia on oltava useita ja näiden kilpailtava reilusti. Jos julkinen sektori tuottaisi jatkossa kaikki palvelut, on sillä tuhoisia vaikutuksia 18 200 sote-alan yrityksille ja näiden työntekijöille. Sote-yrityksistä 80 prosenttia työllistää korkeintaan neljä henkeä. Samalla tulisi suuria ongelmia palveluiden saatavuudelle ja kustannusten pysymiselle kurissa.

Kannattaa äänestää aluevaaleissa. Vaaleissa päätetään tiivistetysti siitä, onko sosiaali- ja terveyssektorin yrityksillä ylipäänsä toimintaedellytyksiä jatkossa. Ehdokkaan valinta on nyt poikkeuksellisen tärkeä tehtävä. Eniten lupaava ehdokas ei välttämättä ole se paras valinta. Kannattaa hiukan selvittää ehdokkaalta kahta asiaa. Ensinnäkin sitä, millaisen osan kakusta tämä on valmis antamaan yrittäjien hoidettavaksi. Ja toiseksi on hyvä olla tietoinen, että haluaako ehdokas siivota yrittäjät kokonaan pois palveluiden tuottamisesta.

Valinnanvaraa on varmasti riittävästi. Mahdollisimman monen yrittäjän tullessa valituksi myös palvelut saadaan järjestettyä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
esa.manttari@yrittajat.fi