Vihdin Yrittäjät

Merkkipäivät

Vihdin Yrittäjien yleisperiaate jäsenyritysten ja -yrittäjien merkkipäiviin liittyvistä huomionosoituksista:

Vihdin Yrittäjät ry:n edustaja saapuu mahdollisuuksien mukaan huomionosoitus-/onnittelukäynnille merkkipäiväänsä viettävään yritykseen tai merkkipäiväänsä viettävän yrittäjän luo, jos yhdistyksen edustaja on erityisesti kutsuttu tilaisuuteen.

Taustatietoa:

Vihdin Yrittäjät kokoaa vuosittain listan pyöreitä vuosia eli 5, 10, 20, 30, 40, 50, jne. vuotta täyttävistä yrityksistä. Lista perustuu Suomen Yrittäjät ry:n ylläpitämään valtakunnalliseen jäsenrekisteriin. Lista yrittäjyysvuosista ei kuitenkaan ole täysin aukoton:

  • Yrityksen perustamisvuosi voi puuttua SY:n rekisteritiedoista tai se ei ole oikein, koska yritys on vuosien varrella vaihtanut nimeä ja/tai omistajaa tai yritys on liittynyt yrittäjäyhdistyksen jäseneksi vasta perustamisen jälkeen tai muista syistä.
  • Yrittäjä voi omistaa useita yrityksiä. Kun yrittäjä on yrittäjäyhdistyksen jäsen useimmiten vain yhden yrityksen kautta, tieto yrittäjävuosista rajoittuu ao. yrityksen tietoihin.
  • SY:n rekisterissä ei ole tietoja niistä yrittäjyysvuosista, jolloin hän ei ole ollut Suomen Yrittäjät ry:n eikä näin ollen minkään SY:n paikallisyhdistyksen jäsen.

Vihdin Yrittäjät toivoo, että ne jäsenyrittäjät, joilla omien tietojensa mukaan tulee pyöreitä yrittäjyysvuosia täyteen kuluvan vuoden tai sitä seuraavan vuoden aikana, ottavat hyvissä ajoin yhteyttä Vihdin Yrittäjiin, jos haluavat tai jos eivät halua, että yhdistys hakee yrittäjän puolesta ja/tai luovuttaa hänelle Suomen Yrittäjien yrittäjäristin pitkäaikaisesta yrittäjätoiminnasta.

Ristien myöntämisperiaatteet:

Suomen Yrittäjät myöntää hakemuksesta yrittäjäristejä pitkäaikaisesta yrittäjätoiminnasta yrittäjyysvuosien mukaan seuraavasti:

Yrittäjäristi:
Pronssinen Yrittäjäristi yli 5 vuoden yrittäjätoiminnasta
Hopeinen Yrittäjäristi yli 10 vuoden yrittäjätoiminnasta
Kultainen Yrittäjäristi yli 20 vuoden yrittäjätoiminnasta

Yrittäjäristin Timanttiristi:
Timanttiristi 30 vuoden yrittäjätoiminnasta
Timanttiristi 40 vuoden yrittäjätoiminnasta
Timanttiristi 50 vuoden yrittäjätoiminnasta

Yrittäjäristi ja Yrittäjäristin Timanttiristi luovutetaan saajalle rintamerkin ja kunniakirjan kera.

Ansioristit työntekijöille:
Pronssinen Ansioristi 5 vuoden palveluksesta
Hopeinen Ansioristi 10 vuoden palveluksesta
Kultainen Ansioristi 20 vuoden palveluksesta

Ansioristi luovutetaan saajalle rintamerkin ja kunniakirjan kera.

Ristien hakeminen ja kustantaminen:

Vihdin Yrittäjät ry hakee ja kustantaa yrittäjälle myönnettävän Kultaisen Yrittäjäristin 20 vuoden yrittäjätoiminnasta. Muut yrittäjäristit ja mahdolliset yrityksen työntekijöille myönnettävät ansioristit yhdistys hakee pyynnöstä, mutta yrittäjä/yritys itse kustantaa ne. Yhdistys mielellään osallistuu näidenkin yrittäjä- ja ansioristien hakemiseen yrittäjien puolesta ja niiden luovuttamiseen saajille.

Ansiomerkkien luovuttaminen:

Suomen Yrittäjien yrittäjäristit pitkäaikaisesta yrittäjätoiminnasta sekä ansioristit yritysten pitkäaikaisille työntekijöille pyritään luovuttamaan Vihdin Yrittäjien vuosittaisessa Y-juhlassa, joka järjestetään yleensä syys-lokakuussa. Kyseessä on juhlava tilaisuus, jossa useimmat ansioituneet yrittäjät ja mahdolliset yritysten palkittavat työntekijät saavat ristinsä yhteisessä jakotilaisuudessa.

Yrittäjäristi ja ansioristi voidaan tarvittaessa luovuttaa muussa yhteydessä, esimerkiksi yrityksen omassa tilaisuudessa. Joissakin tapauksissa yrittäjä ehkä anoo ja hankkii yrittäjä- tai ansioristin itsenäisesti suoraan Suomen Yrittäjiltä.

Ota yhteyttä Vihdin Yrittäjiin seuraavissa tilanteissa:

  • Haluat ilmoittaa, tiedustella tai korjata omien pyöreiden yrittäjyysvuosiesi täyttymistietoa.
  • Haluat, että yhdistys tekee puolestasi yrittäjä- tai ansioristihakemuksen Suomen Yrittäjille.
  • Et halua, että yhdistys hakee ja kustantaa sinulle kultaisen yrittäjäristin 20 vuoden yrittäjätoiminnasta.

Yhteydenotot:

Yrittäjä- ja ansioristi- tai muita palkitsemistuotteita koskeviin tiedusteluihin vastaavat Vihdin Yrittäjien sihteeri ja hallituksen jäsenet.