Yrittäjä Villematti Schultz, Tuholaistorjunta Tampest Oy

Yrittäjä hakee koulutuksista kasvun eväitä ja toimintamalleja, jotka säästävät aikaa ja vaivaa

Villematti Schultz on nokialainen tuholaistorjunta-alan yrittäjä. Hän tietää, kuinka häädetään luteet, hiiret, lokit, toukat ja muut ei-toivotut vieraat kodeista ja liikekiinteistöistä. Yrittäjänä Schultz kuitenkin on noviisi, sillä Tuholaistorjunta Tampest Oy on perustettu vasta helmikuussa. Tavoite kuitenkin on kirkas.

– Tavoite on, että yritykseni on tuholaistorjuntaa tarvitsevan ykkösvaihtoehto Pirkanmaalla. Tällä hetkellä toimin yksin, mutta tulevaisuudessa työllistän toivottavasti muitakin.

Kasvuhaluinen yrittäjä on kaivannut oppia erityisesti myyntiin, markkinointiin ja hallinnolliseen työhön.

Koska yrityksen käynnistysvaiheessa työkuorma ei ole vielä kovin suuri, Schultzilla on ollut aikaa osallistua Yrittäjät-akatemian, Pirkanmaan Yrittäjien ja Uusyrityskeskuksen koulutuksiin.

– Yrittäjät-akatemian koulutukset ovat olleet erittäin suuri apu yrittäjäksi ryhtymisessä. Koulutusten aiheet ovat oman ydinosaamiseni ulkopuolelta ja ne ovat elintärkeitä yritykselle.

Yrityksen ensimmäinen vuosi on lähtenyt lupaavasti käyntiin ja Schultz on päässyt testaamaan myyntikoulutusten oppeja päivittäin.

Hän tavoittelee koulutusten kautta ajatuksia ja toimintamalleja, joilla asioita voisi tehdä fiksummin, sen sijaan että paahtaa täysillä menemään.

– Work smart not hard, sitä tässä tavoitellaan, Schultz summaa.