Kymen Yrittäjät
  • Tapahtuma

Keväinen merellinen linturetki 20.5.2024

Kotka
  • Kymen Yrittäjät
  • Kotkan Yrittäjät

Tervetuloa mukaan Kotkan Yrittäjien perinteiselle linturetkelle!

Lähtö Sapokasta M/S Viklalla klo 17.00 ja paluu noin klo 22.00.

Risteilemme illan aikana Arktisen muuton valtaväylää pitkin Kaunissaareen, johon rantaudumme.

Lintujen maailmaan meidät opastaa tuttuun tapaan Urpo Upi Koponen. Matkalla nautimme lintubongailun lisäksi lohikeittoa ja pullakahvit.

Retken hinta on 50 € / hlö (alle 12-v lapset 25 €), sis. lohikeiton ja pullakahvit. Mukaan mahtuu 80 retkeilijää. Retkelle ovat tervetulleita niin perheenjäsenet, ystävät, yhteistyökumppanit kuin henkilökuntakin!

Ilmoittautuminen ja maksu 12.5. mennessä Kotkan Yrittäjien tilille FI67 5172 2020 0121 98. Viestikenttään Linturetki ja osallistujien nimet. Lisätietoja Raimo Pippola 0400 650 391.

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://www.lyyti.in/Linturetki_2024

Lisätietoa reitistä:

Tämän vuoden keväinen lintu- ja luontoretkemme suunnataan länteen Pyhtään Kaunissaareen. Sekä meno- että paluumatka ajetaan Arktisen muuton (=Arktikan) valtaväylää pitkin. Kotkan syväsataman jälkeen edetään laivaväylää myötäillen Äyspäänselälle,  jossa tarkkaillaan Äyspään eteläisimpien lintuluotojen elämää. Sieltä matka jatkuu kohti Kaunisaaren pohjoista väyläloistoa ja jatkuu saaren länsipuolelle. Pihlajakarit ohitettuamme olemmekin jo Kaunissaaren satamassa.

Rantaudumme Kaunissaaren häikäisevän kauniiseen kalastajakylään,  jossa on paljon mielenkiintoista koettavaa. Kalastus- ja merimuseo ovat mm. mukavasti saaren päätien varrella.  Jos lähdet kauemmaksi kalastajakylästä,  kannattaa tarkkailla omaa kelloa ja pysytellä sillä tavoin aikataulussa.  Aikaa maissa olemiselle  on varattu sillä ajatuksella, että se riittää hyvin kylän raiteille, mutta ei juuri pidemmälle pohjoiseen esim. hautausmaan suuntaan.

Paluumatkalla Ristisaari jää eteläpuolelle ja Kaunissaaren ja Ristisaaren välille on upeita lintuluotoja. Täältä otetaan suunta kohti Viikarinsaarta ja Kotkan syväsatamaa,  josta edetään Kotkan meripuiston ja Varissaaren välistä tuttua väylää takaisin Sapokan lähtösatamaa. Arktista muuttoa voi nähdä tällaisella Kaunissaaren iltaretkellä parhaimmillaan kymmeniätuhansia lintuja ja huonoimmillaan vain muutamia satoja. Tämän vuoksi reitti ja retkiohjelma on suunniteltu siten, että linturetken onnistuminen tai epäonnistuminen eivät ole riippuvaista, oliko hyvää Arktika-muuttoa vai ei.  Kaunissaaren retkellä tehdään joka tapauksessa mielenkiintoisia lintuhavaintoja, koska paikallista lintulajistoa on tarjolla koko retken ajan niin matkalla kuin määränpäässä Kaunissaaressa.

50 € / hlö (alle 12-v lapset 25 €)
sapokka,
  • Kotka