Yrityskauppa – mistä apua?

Suomessa uutta yrittäjää tuetaan ja autetaan alkuun monin tavoin. Tarjolla on lukuisia maksuttomia ja maksullisia palveluja. Täältä löydät tukea!

Kaikille avointa, luottamuksellista ja maksutonta neuvontaa saat esimerkiksi Uusyrityskeskuksesta ja sen eri puolilla maata toimivista 30 paikalliskeskuksista sekä Suomi.fi-palvelusta.

Tarjolla olevia palveluita kannattaa käyttää hyväksi: pääset sujuvammin alkuun saadessasi asiantuntevaa apua.

Alle listattujen palvelujen avulla pääset jo pitkälle.

Yrittäjät

Tarjoamme kattavan tietopankin kaikesta yrittäjyyteen liittyvästä sekä Yrittäjien jäsenille maksuttomat vero- ja lakineuvontapalvelut, edunvalvontaa, verkostoja ja rahanarvoisia jäsenetuja.

Uusyrityskeskus


Uusyrityskeskus ja sen 30 paikalliskeskusta eri puolilla Suomea tarjoavat kaikille avointa, maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa yrittäjyyttä suunnitteleville ja aloittaville yrittäjille.

Suomi.fi


Sivusto kokoaa yhteen kansalaisille ja yrityksille tärkeät palvelut. Yritysosiossa on paljon perustietoa yritystoiminnasta.

Oma Yritys-Suomi


Työ- ja elinkeinoministeriön maksuton palvelu neuvoo yrityksen perustajia ja toimivia yrityksiä sekä ohjaa eteenpäin oikeaan palveluun.

TE-palvelut


TE-palveluissa sinua ohjataan muun muassa liiketoiminnan suunnittelussa ja starttirahan hakemisessa.

ELY-keskus


ELY-keskukset auttavan esimerkiksi rahoitukseen ja tukiin sekä tarvittaviin lupiin ja ilmoituksiin liittyvissä asioissa.

Aluehallintovirasto


Verkkopalvelusta löydät tietoja elinkeinotoiminnassa tarvittavista luvista ja tehtävistä ilmoituksista.

Finnvera


Sivusto tarjoaa tietoa muun muassa yrityksen perustamisesta ja rahoitusmahdollisuuksista.

Verohallinto


Verohallinnon verkkopalvelusta löydät yksityiskohtaiset tiedot yrittäjältä vaadittavista ilmoituksista Verohallinnolle sekä ohjeet OmaVero-palvelun käyttöön.

Patentti- ja rekisterihallitus


Sivuilta voi ladata yrityksen perustamiseen vaadittavat lomakkeet. PRH myös myöntää patentit, hyödyllisyysmallit, tavaramerkit ja mallioikeudet.

Pankit


Pankit tarjoavat rahoituksen lisäksi henkilökohtaista neuvontaa yrityksen perustamista harkitseville ja omaa yritystä aloittaville. Muista kilpailuttaa eri pankkien rahoitustarjoukset!