Joonas Lahtinen
Joonas Lahtinen
10.5.2022 klo 09:05
Uutinen

Päijät-Hämeen Vuoden nuori yrittäjä 2022-palkinnon saaja on Joonas Lahtinen, KJL Muuraus Oy

Päijät-Hämeen Vuoden nuori yrittäjä 2022-palkinnon saajaksi on valittu Joonas Lahtinen, KJL Muuraus Oy. Lahtelaisen muurausyrityksen ovat perustaneet kaksi veljestä vuonna 2007. Vastuullisten käsityöläisyrittäjien kädenjälki näkyy muun muassa Helsingin Kaupunkiympäristötalossa, joka on yksi Suomen suurimmista muurauskohteista. Yritys palvelee myös yksityisiä, toteuttaen pienempiä muurauskohteita yhtä tasokkaasti.

KJL Muuraus Oy:n ydinarvoja ovat luotettavuus ja asiakastyytyväisyys. Sen kannattavuus on hyvällä mallilla ja kasvunäkymät tulevaisuuden suhteen ovat tasaiset. Yritys panostaa laatutason jatkuvuuteen sekä tulevaisuuden mestareihin rakentamalla vastavalmistuneista muurareista huippuammattilaisia käytännössä. Yritys työllistää lähes kaksikymmentä rakennus- ja muurausalan ammattilaista sekä muutamia aliurakoitsijoita.

— Muurausalalla työvoimapula on kova, uusia muurareita ei ole tulossa. Niiden harvojen kouluttamiseen, joita ala kiinnostaa, menee pari vuotta. Onneksi työntekijöidemme vaihtuvuus on pientä, olemme saaneet pidettyä muurausalan kovimmat ammattilaiset, myös aliurakoitsijat, sanoo yrittäjä Joonas Lahtinen.

— KJL Muuraus Oy on loistava esimerkki siitä, että perinteistä käsityötä vaaliva yritys voi menestyä. Vaikka muuraustyötä on tehty aina, tekijät kehittyvät. Yrityksen ainutlaatuisuus ja yrittäjien positiivinen tulevaisuudenusko ja luottamus uusien tekijöiden suhteen nousivat esille tunnustusta jaettaessa, toteaa Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö järjestävät vuosittain Nuori yrittäjä -kilpailun, joka on maamme arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Palkinto on niin alue- kuin valtakunnan tason kilpailussa vertaisarvostukseen perustuva, yrittäjiltä yrittäjille annettava tunnustus. Voittajan valinnassa huomioidaan erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Päijät-Hämeen Yrittäjien hallitus valitsee maakunnallisen voittajan yleisön ja paikallisyhdistysten ehdotuksista. Maakunnalliseksi vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu KJL Muuraus Oy palkitaan maakunnallisella palkinnolla myöhemmin syksyllä.