3.4.2019 klo 18:55
Uutinen

16 yritystä julkaisi harvinaisen ilmoituksen HS:ssa – ”Kenelle lankeaa se isoin lasku?”

16 pientä yritystä lyttää Antti Rinteen verolinjan ilmoituksessaan Helsingin Sanomissa.

16 yrityksen joukossa on muun muassa rahoitusyritys, panimo, perintäyritys ja muotoiluhuone. Ilmoituksen kuvassa hiihtäjät seisovat äkkijyrkän rinteen huipulla. Etummaisen hiihtäjän takin selässä lukee Antin hiihtokoulu. Tienviitoissa on tekstit MUSTA RINNE, TAANTUMA ja VIRO.

”Suomalaisen yhteiskunnan ydin on hyvinvointi. Se syntyy kasvusta ja kasvun takana on yritteliäisyys. Siis rohkeus, visionäärisyys ja tahto ottaa riskejä”, toteaa ilmoituksen allekirjoittaja Lasse Vuola.

Hän on kasvuyrityksille rahoitusta järjestävän Fundun toimitusjohtaja.

”Nyt kuuluu kuitenkin ääniä uusista veroista ja ”veroinnovaatioista”, jotka ovat omiaan murentamaan yrittäjien uskoa tulevaisuuteen”, ilmoituksen teksti jatkuu.

Yritykset vetoavat ilmoituksessaan tulevaan pääministeriin, jotta tämä ei tekisi päätöksiä, jotka ajavat yritykset ahdinkoon ja ulos maasta.

”Ja tämä on viesti äänestäjille. Äänestä ehdokasta, joka ymmärtää terveen yritystoiminnan merkityksen Suomelle.”

Lasse Vuola sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa keskiviikkona, että ”yrittäjät ovat isänmaallista porukkaa, ja nykyisellä veropolitiikalla on haluttu tukea koko Suomelle tärkeää riskinottoa. Nyt esitetyt muutokset uhkaavat viedä tältä pohjan pois.”

Vuola mainitsee HS:ssa monien yrittäjien pitävän uhkakuvana listaamattomien yritysten osinkoverotukseen kajoamista.

Yrittäjillä huoli vaalikeskusteluista

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa, että HS:ssa ollut Ilmoitus kuvaa yrittäjien huolta vaalikeskustelusta. Moni on huolissaan siitä, että veroja kiristetään, mikä vaikeuttaa yrittämistä ja työllistämistä.

– Ilmoitus sanoittaa yrittäjien pelkoja. Nyt on vaaran paikka ja liian moni on unohtanut, että kasvu tulee vain yritysten ja yrittäjien riskinoton kautta, Pentikäinen sanoo.

– Moni kantaa myös huolta julkisen talouden tilanteesta. Poliitikot lupaavat yhtä ja toista unohtaen, että otamme edelleen velkaa, Mikael Pentikäinen toteaa.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi