19.5.2021 klo 12:21
Uutinen

169 yrittäjää ehdolla Etelä-Karjalan valtuustoihin

Kuntavaaleissa on yrittäjiä, joita äänestää: Etelä-Karjalan kunnissa on ehdolla peräti 169 yrittäjäehdokasta eri puolueiden listoilla.

Ehdokasmäärä nousi viime vaaleista: vuoden 2017 vaaleissa yrittäjäehdokkaita oli 161.

– Hienoa, että yrittäjiä on ehdolla paljon. Yrittäjää kannattaa äänestää, koska vain yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka suuri merkitys kunnan toiminnalla on sekä osaavan työvoiman saatavuuteen että yritysten mahdollisuuksiin menestyä toiminnassaan, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Alueellamme on eri puolueissa 169 yrittäjäehdokasta:

  • Keskusta 62
  • Kokoomus 50
  • Perussuomalaiset 29
  • Vihreät 11
  • SDP 6
  • Kristillisdemokraatit 3
  • Vasemmistoliitto 1
  • Muut 7

Muihin lukeutuvat valtakunnallinen LiikeNyt sekä Parikkalan ja Taipalsaaren paikalliset, puolueista riippumattomat ryhmittymät.

Yrittäjäehdokkaisiin voi tutustua Yrittäjien kuntavaalisivuilla: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021//a/yrittajaehdokkaat

Ennakkoäänestys alkaa 26.5., ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Ehdokkaat voivat antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä. Yrittäjäjärjestö tarjoaakin kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta. Lupauksen voi tehdä osoitteessa www.yrittajyyslupaus.fi.

Lähilauantaina ehdokkaat voivat tutustua kotikulmiensa yrityksiin

Lauantaina 29.5. vietetään Lähilauantaita. Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

– Monet kunnat pohtivat tulevaisuuden elinvoimaansa. Monipuolinen paikallinen yrityskanta luo edellytykset asua, työllistyä ja lomailla seutukunnalla. Kunnan kannattaa varmistaa myönteinen perusvire paikalliseen yrittämiseen alueellaan ja henkilökunnassaan, niin kyllä aktiiviset yrittäjät sitten löytävät toimivat tavat ja parhaat käytännöt palveluiden tarjoamiseen, Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Marko Hanhisuanto sanoo.

Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus perehtyä alueen yrityksiin. Osassa maata yrittäjiä voi ihan tavata, ja osassa koronatilanteen vuoksi voi olla turvallisempaa tutustua yrityksiin verkossa.

Lisätietoja Lähilauantaista saa osoitteesta https://me.yrittajat.fi/lahilauantai.

Lisätietoja:
Tarmo Soronen, projektipäällikkö, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 0400 187 864, tarmo.soronen@yrittajat.fi
Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/