16.4.2024 klo 10:33
Uutinen

Alkoholitesteillä maailman valloitukseen

Simo Kettusen, 26, työnkuva alkoholitestauksen alkutaipaleella vaati innovatiivista lähestymistapaa. Tehtävänä oli nimittäin testata myytävien mittareiden toimintaa käytännössä. Tämä tarkoitti sitä, että Kettusen oli nautittava tietty määrä alkoholia, jotta mittarit voitiin testata luotettavasti. Aiemmassa työssä taksiyrittäjänä tämä ei olisi ihan onnistunut. Testi kannatti – PAL Finland Oy oli valmis maailman markkinoille!

Yritys kehittää ja myy Albio™ -alkoholitestejä terveydenhuollon ammattilaisille Suomeen ja ulkomaille. Testejä saa tällä hetkellä jo yli kolmestakymmenestä eri maasta. Testit tarjoavat nopeita ja luotettavia veren alkoholipitoisuuden mittausratkaisuja –mittausaika on vain 25 sekuntia. Tämä nopeuttaa huomattavasti alkoholia nauttineiden potilaiden hoitoprosessia.

Kettunen on työskennellyt yrityksessä reilut kolme vuotta, ja nykyisin hän toimii osakkaana sekä myyntijohtajana kehittäen myyntiä ja tiimiä. Kettusen mukaan PAL Finlandissa on vahva työkulttuuri, tiimiyhteistyötä ja sopivasti huumoria.

– Lääketieteellinen teknologia on ala, joka kehittyy jatkuvasti ja vaatii sopeutumista. Työskentely PAL Finlandissa on tarjonnut paitsi ammatillista kasvua, myös henkilökohtaista kehittymistä. Parasta työssä on asiakaskohtaamiset ja kulttuurien kohtaaminen, Kettunen kertoo.

Kettusella on yrittäjätaustaa mm. digitointeja tarjoavan palvelun kautta. Hän on myös mukana Pohjois-Karjalan Nuorten Yrittäjien johtoryhmässä ja varapuheenjohtajana Joensuun Yrittäjissä. Yrittäjissä mukana olo on tuonut uusia verkostoja ja kokemuksia.

– Matkaan on mahtunut paljon hyviä muistoja. Viime vuoden Yrittäjäpäivät ja siellä verkostoituminen on erityisesti jäänyt mieleen. Ehtisinpä myös syksyllä järjestettävään Nuorten Yrittäjien risteilyyn! Kaiken kaikkiaan olen ylpeä pohjois-karjalainen, ja koen että haasteista huolimatta meillä on hyvät eväät yrittäjyyteen.

Teksti: Iitu Sihvonen, Joonas Hiltunen
Kuva: Iitu Sihvonen