Hauhon niskavuorineuvos Asko Ylöstalo on mukana monien tapahtumien järjestämisessä. Venetsialaiset rakentuvat Hauhotalon läheisyyteen elokuun lopulla. Kuva: Jouni Lehtonen
2.7.2022 klo 12:00
Uutinen

Asko Ylöstalo on Hauhon niskavuorineuvos 2022

Hauhon Yrittäjät myönsi niskavuorineuvoksen nimen ja arvon tänä vuonna yrittäjä Asko Ylöstalolle. Hän aktiivisesti edistänyt toiminnallaan Hauhon elinvoimaisuutta ja tunnetuksi tekemistä. Hän toimi 8 vuotta Hauhon Yrittäjien puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on Yrittäjien 2. varapuheenjohtaja ja Hauhon Pitäjä ry:n puheenjohtaja. 

Vuoden 2022 niskavuorineuvos julkistettiin Hauhon Yrittäjien kesätorikesän avanneilla Niskavuoren markkinoilla lauantaina. Niskavuorineuvoksen tittelillä huomioidaan vuosittain henkilö, joka työllään ja esiintymisellään on tehnyt Hauhoa, hauholaisuutta ja yrittäjyyttä tunnetuksi. 

Tuore niskavuorineuvos kertoo mottonaan olevan: Hauho ensin, muut perässä!  

– Vaarin jalanjäljissä mennään. Teit isäin astumaan, hän tokaisee. 

Ylöstalon Toivo-vaari on Hauhon merkkihenkilöitä, monessa mukana. Hän oli aktiivinen kunnallispolitiikassa, seurakunnan toimissa ja kotiseututyössä. Asko Ylöstalo ei ole lähtenyt mukaan politiikkaan, mutta kiinnostus yhteisten asioiden hoitoon, paikallishistoriaan ja kotiseututyöhön on tullut verenperintönä. 

Ylöstalon puheenjohtaja kaudella Hauhon Yrittäjien toiminta aktivoitui ja jäsenmäärä kasvoi noin neljänneksellä ollen nykyisin yli 100 yritysjäsentä. Hän on ollut käynnistämässä Hauhon Pitäjä ry:n toimintaa. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia hauholaisen yhteisenä edunvalvojana ja yhteisten asioiden edistäjänä. 

Asko Ylöstalo, 60, on toiminut urallaan yrittäjänä monialaisesti. Hän on viljellyt kotitilaansa Tuittulan kylässä kehittäen esimerkiksi viljelemänsä perunan markkinointia innovatiivisesti. Ylöstalon käsittelyssä tuiki tavallisesta perunasta syntyi kaupunkilaiskuluttajia silmällä pitäen luksustuote pakkausta myöden.  

Ylöstalo on idearikas ja innostuva. Hän on tullut tunnetuksi erilaisten tapahtumien järjestäjänä. Parhaillaan hän on mukana elokuussa järjestettävien Hauhon Venetsialaisten järjestelyissä. 

Asko Ylöstalo on vannoutunut myyntimies. Hän työskentelee rakennuskoneiden myynnin parissa ja hänen nykyinen yritystoimintansakin liittyy rakennus-, metsä- ja puutarhakoneiden vuokraukseen. 

– Vuokraustoimintaa aioin kehittää edelleen ja kasvatan siitä yritystoimintaa eläkevuosikseni, niskavuorineuvos kaavailee. 

Asko Ylöstalo on harrastanut yli 40 vuoden ajan moottoripyöräilyä. Toinen pitkäaikainen harrastus on metsästys, jonka täysipainoiseen harrastamiseen ei nykyisin ole riittävästi aikaa. 

– Harrastaminen on nykyisin perheen kanssa luonnossa liikkumista ja matkailua, Ylöstalo kertoo. 

Mukana luontoretkillä on usein metallinilmaisin. Osaava metallinetsijä löytää kiinnostavaa historiaa rakkaan isänmaan maakerroksista.