Riihimäen Business Parkin avajaisissa 10.3. ihasteltiin uusia upeita yhteistyön ja verkostoitumisen mahdollisuuksia. Kuva: Tiina Siika
10.3.2022 klo 13:34
Uutinen

Business Park Riihimäen avajaiset

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n perustama Business Park Riihimäki on nyt juhlallisesti avattu. Viralliset avajaiset on jouduttu koronan takia lykkäämään kahteen otteeseen, mutta nyt viimeinkin ne päästiin järjestämään. Arvovaltaisen tervehdyksen tilaisuuteen toivat Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riku Bitter.

Business Park Riihimäki on yhteisöllinen työtila yrityksille ja julkisille yrityspalveluille. Yritys tai vaikkapa etätyöntekijä voi vuokrata käyttöönsä pöydän tai huoneen. Tiloja voi vuokrata vakituiseen tai tilapäiseen käyttöön. Tilat ovat uudenveroisia, yhteisöllisiä ja ilmastoituja. Business Parkissa on myös neuvottelutiloja, joihin voi hankkia pysyvän käyttöoikeuden tai vaikkapa yksittäisen käyttökerran tarpeen mukaan.  

– Yksikään kunta Suomessa – ei edes Helsinki – menesty ilman hyvää elinkeinopolitiikkaa. Riihimäki on kaupunki, jolla on erinomaiset edellytykset menestyä. On erinomainen sijainti lähellä pääkaupunkiseutua, on hyvät yhteydet keskellä Suomen kasvukäytävää ja kolmanneksi – tämä on ihmisen kokoinen kaupunki, jossa on varaa asua isomminkin ja arki on sujuvaa. Lisäksi nostan vielä hyvän yhteistyön Hämeen ammattikorkeakoulun ja muiden oppilaitosten kanssa sekä myös kaupungin ja elinkeinoelämän välillä, mainitsi Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen avajaispuheessaan.

Yrityspalveluja yhden oven taktiikalla

Business Parkissa on mahdollisuus saada yrityspalveluita tarvittaessa jopa saman katon alta. Tarjoamme Business Riihimäen alla yhteistyössä ratkaisuja yritysten tulevaisuuden tarpeisiin. Business Riihimäen kautta saa yhdellä kontaktilla pääsyn kaikkiin alueen yrityspalveluihin. Palvelut kattavat yrityksen eri elinvaiheet, koulutuspalvelut, työvoimapalvelut, tontit ja toimitilat. Business Parkissa järjestetään myös erilaisia yrityskoulutus- ja neuvontatapahtumia.

– BusinessParkissa voit tehdä töitä omalla työpisteellä, pitää palaveria kaksistaan, nelistään tai isommallakin porukalla joustavasti. Myös tapahtumat onnistuvat, esimerkiksi Riihimäen Yrittäjien Aamukaffet-tilaisuus on jo järjestetty Riihimäen Business Parkissa. Moni yrityspalveluja tarjoava kumppanimme toimii Business Parkissa, jolloin yrittäjälle tarjottava apu on lähellä. BusinessParkiin on helppo tulla, hehkuttaa Riihimäen Yrittäjien puheenjohtaja Tiina Siika.

Sijainti osoitteessa Kaartokatu 2, Riihimäen kampusalueen osana, tuo oman erityispiirteensä yhteisölliselle toiminnalle. Business Park sopii erityisen hyvin yrityksille, jotka pyrkivät hankkimaan työvoimaa HAMK:n ja Hyrian opiskelijoista robotiikastaan tunnetun Riihimäen kampukselta.  Erityisesti robotiikka-, ict- ja digialojen yrityksille tämä tarjoaa huikean mahdollisuuden, mutta Parkin ovet ovat toki avoinna kaikille yrityksille ja etätyöntekijöille, jotka hakevat yhteisöä yksinäisen etätyön elävöittäjäksi!

Business Park Riihimäen yhteistyöverkostoon kuuluvat Hyria Business, Hämeen Ammattikorkeakoulu HAMK, Hämeen ELY-keskus, Hämeen Te-Toimisto, Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari, Riihimäen Yrittäjät, Robotiikkakampus, Suomen Ympäristöopisto SYKLI, Suomen Yrittäjäopisto, Yritysvoimala Oy, OP Etelä-Häme ja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy.