Kantahämäläisten kansanedustajaehdokkaiden vaalityö kiihtyy. Kuvassa kampanjakuhinaa Hämeenlinnan torin kuukausimarkkinoilla 3.1.
10.1.2023 klo 09:05
Uutinen

Eduskuntavaalit: Nyt on aika nostaa rimaa

Se on Yrittäjien teema eduskuntavaaleissa 2023. Sormella osoittelematta – riman nostaminen koskee kaikkia, niin julkista sektoria, päättäjiä, yrityksiä kuin työntekijöitä.

Miten rimaa nostetaan? Tarvitaan uskallusta toteuttaa kasvua tukevia rakenteellisia uudistuksia ja tarpeettomien julkisten menojen leikkaamista. Julkisen sektorin tulee keskittyä ydintehtäviinsä ja parantaa niiden laatua. Myös yrityksille on annettava tasavertainen mahdollisuus tuottaa julkisia palveluja laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Suomi kasvaa, kun yritykset kasvavat. Sen mahdollistamiseksi tarvitaan vakaa ja kilpailukykyinen verotus, osaavaa työvoimaa ja vähemmän byrokratiaa. Talouskasvulle on haitallista, jos rahat valuvat julkisen velkarasituksen maksun. Sosiaali- ja ansioturvaa on uudistettava niin, että se kannustaa työllistymään.

Yritystoimintaan ja kasvuun kannustava verotus lisää yrittäjyyttä sekä kannustaa yrityksiä työllistämään ja investoimaan. Julkiset TKI-panostukset olisi saatava kansainvälisesti kilpailukykyisemmälle tasolle.

Kaiken kaikkiaan, viime vuosien kriisitilanteet ovat opettaneet, että pystymme tarvittaessa tekemään ja omaksumaan nopeitakin päätöksiä. Jää nähtäväksi, tuleeko näistä vaaleista hoitovaalit, turvallisuusvaalit, velkavaalit vai ratkaisuvaalit.

Osallistu keskusteluun tapahtumissa ja verkossa

Hämeen Yrittäjät, paikallisyhdistykset ja yrittäjät kohtaavat keskustellen maakunnan kansanedustajaehdokkaita ennen vaaleja järjestettävissä vaalipaneeleissa, kohtaamisissa ja yleisötapahtumissa. Näissä nostamme kärkiteemoiksi erityisesti kasvun ja osaamisen sekä työvoimakysymykset.

Näistä tapahtumista julkaisemme tarkemman ohjelman päivämäärineen lähiaikoina. Viestimme vaaliteemoista aktiivisesti eri kanavissamme. Hämeen Yrittäjät toimii ehdokkaiden kanssa tasapuolisesti ja poliittisesti sitoutumatta. Kannustamme jäsenyrittäjiämme ja kaikkia yrittäjämielisiä antamaan tukensa omille ehdokkailleen ja heidän vaaliteemoilleen.

#nostetaanrimaa