Erämessuilla tapaavat alan ammattilaiset ja harrastajat. Kuva vuodelta 2012, Riihimäen Messut.
3.6.2022 klo 06:00
Uutinen

Erämessut virkistävät Riihimäen talouselämää 9.–12.6.

Kesäkuussa on syytä juhlaan. Kansainväliset Erämessut täyttää 50 vuotta. Erämessut on Suomen vanhin eräalan tapahtuma. Juhlavuutta lisää vielä se, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Erämessujen suojelijaksi. Ensimmäisten Erämessujen suojelija vuonna 1972 oli silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen.

Tehotrio

Tehotrio

Riihimäen Messujen tehotrio Paulina Lindgren, Ninni Manninen ja Marina Leppäranta. Kuva Riihimäen Messut.

Erämessut on perinteisesti järjestetty Riihimäellä joka toinen vuosi.
– Jatkossa ne järjestetään ehkä vuosittain. Eräalan harrastajamäärät ja tuotteiden myynti ovat koronan aikana nousseet hurjasti. Asiakkaat ovat toivoneet Erämessujen järjestämistä joka vuosi, kertoo messujohtaja Ninni Manninen.

– Tulemme toteuttamaan vuosittaisia teemoja ja uusia teema-alueita. Juhlavuotena teemamme on vastuullisuus metsästyksessä, kalastuksessa ja retkeilyssä, hän jatkaa.

Erämessujen järjestäjä on Riihimäen Messut, joka pyörii Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n alaisuudessa. Järjestäjätahon lisäksi messujen toteutumista ovat odottaneet riihimäkeläiset yrittäjät. Taloustutkimuksen toukokuun alussa valmistuneen tutkimuksen mukaan messutoiminnalla on merkittäviä vaikutuksia paikkakunnan talouselämälle.
– Arvion mukaan nyt järjestettävien messujen talousvaikutus Riihimäen seudulle on 3,7 miljoonaa euroa. Tästä kävijöiden osuus on 2,8 miljoonaa ja näytteilleasettajien 0,9 miljoonaa. Näistä suurimpia tulonsaajia ovat kahvilat ja ravintolat, hotelli- ja majoitusala sekä muut tulot. Työllisyysvaikutukset ovat 50 henkilötyövuotta, korostaa Manninen.

Millaisilta Erämessukuviot 2022 nyt näyttävät?
–Osastojen myynti on mennyt perinteisen hyvin. Myös lippujen ennakkomyynti on ollut reipasta. On mielenkiintoista nähdä, mikä on lopullinen kävijämäärä. Tässä vaiheessa arvioni on laajalla skaalalla 30 000–50 000 henkeä, totesi Manninen toukokuun puolivälissä.
– Perinteisesti messut ovat näkyneet Riihimäen ja lähialueiden palvelujen käytössä. Mutta esimerkiksi majoitusta on jouduttu hakemaan niin Hyvinkäältä kuin Hämeenlinnasta. 

Juttu on tiivistelmä 27.5. Hämeen Yrityssanomissa julkaistusta artikkelista. Lue koko juttu ja lehti tästä: