weekendissä viihdyttiin
7.7.2022 klo 13:20
Uutinen

Festarikesä korkattu Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa vietetään kaikkien aikojen festarikesää, ja kaupunki kuhisee viikosta toiseen: Weekend, Wanaja, Mellakka, Linna Jazz, Iskelmäpuisto — live-musiikkia pääsee kuuntelemaan festivaalien muodossa lähes viikoittain. 

Kuluneena viikonloppuna vietettiin Weekend-festivaaleja Kantolan tapahtumapuistossa. Weekend-festivaalit juhlivat 10-vuotista taipalettaan, ja kuuluvat Suomen suurimpiin musiikkitapahtumiin. Hämeenlinnassa tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Suuret tapahtumat antavat kävijöilleen mahdollisuuden tutustua uusiin kohteisiin, myös festarialueen ulkopuolella. Näin teki myös vantaalainen Sanni, joka saapui Weekend-festivaaleille Hämeenlinnaan. 

— Eihän tämä pitkän matkan päässä ollut, löydettiin hyvin perille. Tutkittiin vähän etukäteen, missä halutaan käydä syömässä ja juhlimassa. 

Artistikattauksen muutoksista huolimatta Weekend-festivaaleista jäi Sannille seurueineen hyvä kuva. 

— Harmitti viime hetken muutokset, mutta meillä oli silti hauskaa! Onneksi oli ihana sää, ja kaikki toimi muuten hyvin. Hämeenlinna-viikonloppu oli festareiden lisäksi meille miniloma.

Hämeenlinnan kantakaupungissa asuvat ovat suhtautuneet vaihtelevin mielipitein koko kesän läpi pyyhältäviin festariviikonloppuihin. Tapahtumista voi tulla meluhaittaa, ja lähellä asuvia asukkaita on siitä etukäteen varoitettu.

Kantakaupungissa asuva Eero ymmärtää molempia puolia. 

— Kyllähän se voi häiritä, jos kuuluu musiikki sisälle saakka. On kuitenkin mahtavaa, että saadaan täällä järjestettyä näin monta, erilaista tapahtumaa kesän aikana.

Kiinnostavia tapahtumia löytyykin ympäri Hämeenlinnaa, läpi kesän. Runsaan tapahtumakattauksen odotetaan näkyvän positiivisena pirskeenä katukuvassa, ja tuovan lisää kassavirtaa paikallisiin yrityksiin.