9.5.2018 klo 10:53
Uutinen

Häme-päivää vietetään Lammin Pellavamarkkinoilla

Hämeen liiton valitsemaa Häme-päivää vietetään tänä vuonna Lammilla Pellavamarkkinoiden yhteydessä. Hämäläisen kotiseutupäivän teemana on yrittäjyys.

Lammin kesätapahtumista yksi on ylitse muiden, niin kävijämääränsä kuin ikänsäkin puolesta. Lammin Pellavamarkkinoita vietetään 48. kerran ensi kesänä. Markkinoiden tiedottajan Pekka Kääriäisen mukaan tapahtuma on yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä kesätapahtumista. Pellavamarkkinat on myös Hämeen liiton valitsema Häme-päivä tänä vuonna.

Pellavamarkkinat järjestetään tänäkin vuonna Hakkalan koulun alueella. Kompakti koulualue sopii hyvin markkinapaikaksi. Tutut elementit löytyvät omilta paikoiltaan. Häme-päivän puheen tulee pitämään Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen.

Leijonat toteavat, että Häme-päivä -tunnustus tuli yhdistykselle pitkäaikaisen ja sitkeän työn tulosta. Häme-päivä on myös tunnustus LC Lammille, joka juhlii 60-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Ensimmäisen kerran tunnustusta on haettu vuonna 1991. Hämeen liitolla on tapahtumassa oma telttansa teemapuiston läheisyydessä, esillä ovat ainakin OmaHäme ja Hämeen kesäyliopisto.

– Häme päivä sopii hyvin Pellavamarkkinoihin, sillä markkinat on hämäläinen kotiseutupäivä, jolloin monet entiset lammilaiset tulevat Lammille tapaamaan tuttujaan, Pekka Kääriäinen sanoo.

Tänä vuonna Pellavamarkkinat markkinoiden teemana on Paikallinen yrittäjyys. Teeman takana on markkinaisäntä Esa Kauppi.

– Olen itsekin yrittäjä, ja usein on tullut mieleen kuinka paljon alueella on yrityksiä, joista paikkakuntalaisetkaan eivät oikein tiedä mitään. Lammin Yrittäjien kokoamassa puhelinluettelossa on hyvä katsaus lammilaisiin yrityksiin, hän kertoo teeman taustoista.

Yrittäjyys on ollut joskus aiemminkin markkinoiden teemana, mutta aihe haluttiin nostaa uudelleen esiin tärkeytensä vuoksi.

– Ilman yrittäjiä ei ole paikkakunnalla monipuolisia palveluja, yrittäjät työllistävät ja aktiivisella ja innovatiivisella toiminnallaan yrittäjät elävöittävät paikkakuntaa. Tämä korostuu maaseutumaisella paikkakunnalla kuten Lammilla, Kauppi toteaa.

LC Lammi ei järjestä Pellavamarkkinoita yksin, vaan mukana on joka vuosi suuri joukko lammilaisia yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä. Kävijätavoite on 10 000. Tuohon tavoitteeseen on päästy lähes joka vuosi, mutta nyt haasteena on saada nuoriso jatkamaan osallistumisen perinnettä.

Tutustu markkinaohjelmaan Lammin Pellavamarkkinoiden sivuilla >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM