Palkittuja uusyrittäjiä: Arttu Inkeroinen ja Jarno Inkeroinen Katoksi Oy:stä, Fooro Aarola Lounas Sulo Oy:stä, Hämeen Uusyrityskeskuksen puheenjohtaja Kari Suokas ja Jussi Liski KL Steel Oy:stä

Hämeen Uusyrityskeskus palkitsi ansioituneita

Hämeen Uusyrityskeskuksen syyskokouksessa 16. päivänä joulukuuta 2021 yhdistys palkitsi Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan vuoden uusyritykset. Lisäksi uusyrityskeskus palkitsi vuoden asiantuntijan. Valinnoista päätöksen teki Hämeen Uusyrityskeskuksen hallitus. Hämeen Uusyrityskeskuksen hallituksen esityksestä Suomen Uusyrityskeskukset ry myönsi kaksi kultaista ansioristiä yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä.

– Hämeen Uusyrityskeskuksen kautta perustetaan vuosittain 130 – 150 yritystä. Valinta vuoden uusyritykseksi vaatii erityisiä ansioita yrityksen alkutaipaleella. Lisäksi haluamme huomioida erikseen henkilöitä, jotka ovat antaneet erityisen panoksen yritysten perustamiseen liittyvän toimintaympäristön luomisessa. Toimiston lisäksi noin 80 asiantuntijaa ja henkilöä antavat merkittävän vapaaehtoispanoksen uusien yritysten neuvonnassa. Vapaaehtoisten työ on korvaamaton, totesi yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kari Suokas.

Hattulan vuoden uusyritykseksi Katoksi Oy

Katoksi Oy on hattulalainen vesikattojen saneeraukseen, huoltoon ja korjauksiin erikoistunut yritys. Yritys on perustettu tammikuussa 2019. Yritys toimii Kanta-Hämeen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella. Perusteena valinnalle Hämeen Uusyrityskeskus mainitsee nopea kasvun ja kannattavuuden heti yrityksen alkutaipaleella. Yritys edustaa perinteistä peltisepän työtä. Yrityksen toiminnan taustalla on systemaattinen ja pitkäjänteinen toiminta suunnitelmien pohjalta. Yritys tavoittelee pitkäjänteistä kumppanuutta asiakkaiden kanssa. Hallituksen puheenjohtajana toimii Arttu Inkeroinen ja toimitusjohtajana Jarno Inkeroinen.  

Hämeenlinnan vuoden uusyritykseksi KL Steel Oy

KL Steel Oy:n on hämeenlinnalainen yritys, jonka ydintoimintaa ovat teräsrakentaminen ja suunnittelu. Yritys on perustettu vuonna 2018. KL Steel tuottaa muototeräksestä valmistettuja runko- ja tukirakenteita, kaiteita ja portaita sekä ohutlevyrakenteita. Yritys toimii Kanta-Hämeen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella. Perusteena valinnalle Hämeen Uusyrityskeskus mainitsee kannattavan kasvun ja toimialaa selvästi paremman taloudellisen kehityksen. Yrityksen toimitusjohtaja on Jussi Liski.    

Janakkalan vuoden uusyritykseksi Lounas Sulo Oy

Lounas Sulo Oy on janakkalalainen vuonna 2019 perustettu yritys.  Yrityksen ydinliiketoimintaa ovat työpaikka ja kotiruokalounaat. Yritys ja yrittäjän toiminta on hyvin arvostettua Janakkalan Turengissa. Hämeen Uusyrityskeskus mainitsee valinnan perusteina asiakaslähtöisen toimintavan ja erinomaisen toiminnan ravintoloille vaikeana pandemia aikana. Lisäksi yrityksen tarjonnassa olevat etniset ruoat perinteisen kotiruoan rinnalla ovat laajasti tunnettuja. Yrityksen toimitusjohtaja on Fooro Aarola

Kuvassa Jouni Haajanen koulutuskuntayhtymä Tavastiasta, Anne Kaleva Fenniasta ja Uusyrityskeskuksen hallituksen pitkäaikainen jäsen Reima Wäyrynen.

Vuoden asiantuntija Anne Kaleva

Vuoden asiantuntijana palkittiin Fennian asiakaspäällikkö Anne Kaleva. Anne on saanut erinomaista palautetta lähetteen saaneilta asiakkailta. Annen työskentelytapaa kuvataan ratkaisukeskeiseksi ja asiakaslähtöiseksi.  Asiantuntijatehtävän lisäksi Anne on antanut omaa panostaan Hämeen Uusyrityskeskuksen hallituksessa vuosina 2014 – 2021. Lisäksi Anne on toiminut Hämeen Uusyrityskeskuksen hallituksen työvaliokunnassa.

Suomen Uusyrityskeskuskusten kultaiset ansioristit

Suomen Uusyrityskeskusten hallitus myönsi Suomen Uusyrityskeskusten kultaisen ansioristin Hämeen Uusyrityskeskuksen hallituksen esityksestä yrittäjä Reima Väyryselle.  Väyrynen on toiminut Hämeen Uusyrityskeskuksen hallituksessa vuosina 2003 – 2019 yhteensä 17 vuoden ajan. Väyrynen on ollut merkittävässä roolissa pitkään rakentamassa Hämeen Uusyrityskeskuksen toimintaa sekä auttanut toimisto infraa koskevissa ratkaisuissa yhdistyksen toimistoa.

Suomen Uusyrityskeskusten hallitus myöntämän kultaisen ansioristin sai myös kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen.  Haajanen on toiminut yhdistyksen hallituksessa vuosina 2002 – 2020. Lisäksi hän on toiminut pitkään yhdistyksen työvaliokunnassa. Haajanen on edistänyt kuntayhtymän johtajana merkittävästi koulutuskuntayhtymä Tavastian ja Hämeen Uusyrityskeskuksen yhteistyötä. Aiemmissa seudun elinkeinoelämän johtotehtävissä Jouni Haajanen edisti Hämeen Uusyrityskeskuksen palvelujen saatavuutta seudun uusyrittäjille. Lisäksi Jouni Haajanen on antanut merkittävän panoksen nuorten yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi Yhdistyksen syyskokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Delva Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kastellin. Kastell on toiminut aiemmin yhdistyksen hallituksen jäsenenä. Syyskokous vahvisti yhdistykselle toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2022.