Kanta-Hämeessä on käynnissä maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen kehittämisohjelma perusopetuksesta korkeaasteelle saakka.

Hämeen Yrittäjät kilpailuttaa maakunnallisen yrittäjyyskasvatusstrategian valmistelun

Hämeen Yrittäjät kilpailuttaa kansallisena pienhankintana maakunnallisen yrittäjyyskasvatuksen strategian valmistelua. Tulevaa työtä tehdään yrittäjyyskasvatuksen kehittämisohjelmassa, jonka taustajoukoissa on hämäläiset elinkeinotoimijat, yrittäjäjärjestö ja maakunnan liitto.

Yrittäjyyskasvatuksella ja elinvoimalla on todettu olevan vahva kaksisuuntainen yhteys. Yrittäjyyskasvatuksella voidaan vaikuttaa myönteisesti alueiden elinvoimaan yritysdynamiikan ja päätöksenteon yrityslähtöisyyden lisääntymisen myötä.

– Tämä toteutuu, jos yrittäjyyskasvatus on aidosti osa kunnan elinkeinopolitiikkaa ja kunnan muuta kehittämistä strategioissa ja kehittämisohjelmissa. Se yhdistää koulutuksen ja perinteisen elinkeinopolitiikan yhteiseksi teemaksi ja siksi sen kehittämisellä voidaan vaikuttaa laajasti kunnan kehittämiseen ja elinvoiman vahvistumiseen, kansallisen YES-verkoston vetäjä Sanna Lehtonen summasi yrittäjyyskasvatusohjelman käynnistysvaiheessa.

Hämeenlinnalaiset koululaiset ja lukiolaiset ovat menestyneet viime vuosina yrittäjyyskasvatukseen liittyvissä kilpailuissa. Kuvassa Aleksi Lehtonen, Elmo Nieminen ja Santeri Rosberg, jotka niittivät menestystä pari vuotta sitten NY-ohjelmassa.

Kuluvan kevään 2023 aikana on kartoitettu yrittäjyyskasvatuksen hämäläistä nykytilaa Oululaisen OBN konsulttitoimiston avulla. Kehittämisohjelmassa työskentelevän Meiju Honkavuoren mukaan tehdyt selvitykset luovat vankan kivijalan alkavalle strategiatyölle.

– Seutukuntien mahdollisuudet yrittäjyyskasvatuksen toteutuksessa vaihtelivat merkittävästi. Into asian toteuttamiseen on kaiken kaikkiaan vahvaa niin oppilaitoksissa kuin kuntatasolla, Honkavuori summaa.

Hämeen Yrittäjät julkaisi strategiaan liittyvän hankintailmoituksen kansallisessa palvelussa juhannusviikolla. Tarjouksia voi sorvailla aina elokuun puoliväliin asti ja päätökset hankinnasta tehdään Hämeen Yrittäjien ja Hämeen liiton yhteispäätöksenä elokuun lopulla.

Tutustu tarjouspyyntöön tarjouspalvelu Hilmassa tästä linkistä >>