11.6.2021 klo 10:59
Uutinen

Hämeenlinna omassa luokassaan – Forssan ja Hattulan yrityksiin seuraavaksi eniten kustannustukea Hämeessä: Katso oman kuntasi tilasto

Joka kahdeskymmenes kantahämäläinen yritys on hakenut uutta kustannustukea. 254 yritystä on tähän mennessä saanut myönteisen päätöksen ja yhteensä 2,9 miljoonaa euroa tukea. Valtaosalla saatu tuki on kuitenkin vain parin tonnin luokkaa.

Keskimääräinen maksettu tuki on ollut 11 374 euroa yritystä kohden. Yli 100 000 euron suuruisia tukia on myönnetty neljä kappaletta. Suurin yksittäisen tuen saaja on Bio Rex Cinemas Oy Hämeenlinnassa (645 211 €). Tyypillisin maksettu tuki on 2 000 euroa ja sen on saanut Hämeessä lähes puolet kaikista tuen saajista.

lähde Valtionkonttorin verkkosivu 11.6.2021

Kesäkuun toiseen viikkoon mennessä 447 kantahämäläistä yritystä oli hakenut kustannustuen uusinta versiota. Heistä 350 on saanut päätöksen ja niistä myönteisiä on ollut 254.

– Myönteisten ja kielteisten päätösten osuudet ovat vaihtaneet paikkaa keskenään. Aikaisemmilla kierroksilla hylkäävä päätös oli tyypillisin, nyt yli 70 % yrityksistä mahtuu tuen piiriin. Tosiasia on, että tukea hakee vain pieni osa pandemiasta kärsineistä yrityksistä ja heidän saama tuki on riittämätön, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Valtionkonttorin sivuilta nähtävillä kaikki yritystukipäätökset tästä linkistä >>

Fakta

  • Tukea voi hakea, jos yrityksen oma liikevaihto on alentunut yli 30 % vertailuajankohtaan nähden
  • ja yrityksellä on vähintään 2000 € kustannuksia tukikaudelta
  • ja yrityksellä on y-tunnus
  • Oman liikevaihdon lisäksi arvioidaan yrityksen toimialan liikevaihdon laskua. Jos toimialan liikevaihto on laskenut vähintään 10 prosenttia tukikaudella, yritys voi hakea kustannustukea ilman lisäperusteluja, jos muut ehdot täyttyvät.
  • Toimialarajauksen ulkopuolelle jäävät yritykset voivat hakea tukea perustelemalla, että liikevaihdon lasku johtuu pandemiasta.
  • Yhtiömuodolla ei ole merkitystä tuen saamiselle.
  • Kustannustuen hakuaika päättyy 23.6. klo 16.15.
  • Kaikki muu oleellinen tieto tuen hakemisesta Valtionkonttorin verkkosivulla >>

Muita kiinnostavia aiheita