Taival NY:n Eelis Viskari, Siiri Keskinen ja Akseli Huttunen. Kuva: Sampo Niskanen
29.4.2022 klo 09:43
Uutinen

Hämeenlinnalaisten nuorten yrittäjien menestysputki jatkuu

Valtakunnallisessa Uskalla yrittää -yrittäjyyskilpailussa palkittiin kaksi hämeenlinnalaista NY-yritystä. Taival NY:n Siiri Keskinen, Akseli Huttunen ja Eelis Viskari voittivat Ideasta tulevaisuuden yritykseksi -kategorian. Lisäksi Valkea NY:n Aleksi Lehtonen, Elmo Nieminen ja Santeri Rosberg vastaanottivat Mall of Triplan kunniamaininnalla kiertotalouden ja vastuullisuuden huomioimisesta liiketoiminnassa.

Taival NY luo nauruntäyteisiä hetkiä vanhuksille. Se kiertää hoitokoteja ja käy järjestämässä sinne iloista toimintaa ja tapahtumia

Tuomaristo perusteli palkintoa näin: He tarjoavat hoivakoteihin tapahtuma- ja virkistyspalveluita. Yhteiskunnallisesti merkittävä idea ja vahva missio, vanhusten henkinen hyvinvointi. Potentiaali merkittäväksi nuorten työllistäjäksi. Tuote on toimiva, asiakkaiden palaute on ollut positiivista ja kaupallista potentiaalia löytyy.
– Eniten jännitti pitää messutapahtumassa 30 sekunnin mittainen myyntipuhe, joka arvioitiin. Jännityksestä huolimatta sekin meni aika nappiin. Tapahtuma todellakin motivoi jatkamaan yrittämistä ja saimme paljon hyviä neuvoja tuomaristolta ja muilta yrittäjiltä. Oli huimaa päästä kilpailemaan tapahtumassa, emme vaihtaisi kokemusta mistään hinnasta, iloitsevat Siiri, Akseli ja Eelis.

Kunniamaininnalla palkittu Valkea NY on kierrätysmateriaaleista kynttilöitä valmistava yritys.
– Ryhmämme saapui suoraan kansainvälisestä GOALS-tapahtumasta Riiasta ja tulimme puolentoista tunnin yöunilla pokkaamaan palkinnon messuille Kunniamaininnab saimme kiertotalouden ja vastuullisuuden huomioimisessa ja rautaisesta myyntiasenteesta.

Valkea NY:n Aleksi Lehtonen, Elmo Nieminen ja Santeri Rosberg. Kuva: Sampo Niskanen

Toimivia liikeideoita syntymässä

Palkitut NY-yrittäjät opiskelevat Hämeenlinnan Lyseon lukion luovan yrittäjyyden linjalla. Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Sami Suomela kiitti tapahtumassa nuoria, jotka ovat kulkeneet monipolvisen tien yritysideoidensa ja tuotteidensa palveluiden parissa huhtikuun finaaliin.
– Kaikista ei todellakaan tarvitse tulla yrittäjiä, mutta yrittäjämäisten taitojen harjoittelusta on hyötyä. Tämän kevään finalistien yrityksissä näkyvät sekä arkea helpottavat palvelut sekä trendikkäät aiheet, kuten urbaani muoti ja kestävä kehitys.”    

Nuoret yrittäjät ovat saaneet opiskelunsa lomassa hyvää kokemusta ja tietotaitoa tulevaan ammattiin tai yrittäjän uralle. On huomattu, että yrittäminen ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta voi olla oiva mahdollisuus työllistää tulevaisuudessa itsensä ja mahdollisesti myös muita.

Eelis Viskari ja Aleksi Lehtonen työskentelivät ennen finaaliviikkoa Hämeen Yrittäjien TET-harjoittelujaksolla. Nuorten kyvyt tunnistettiin jo muutamassa päivässä ja tämä poiki molemmille muutamaksi viikoksi kesätöitä yrittäjäjärjestössä.

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa maksuttomia oppimateriaaleja lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- sekä taloustaitojen oppimisen tueksi kaikille kouluasteille. Vuosi yrittäjänä -ohjelma on saatavilla yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja korkeakouluille. Pikkuyrittäjät-ohjelma on suunnattu erityisesti alakoulun 4.–6. luokalla opiskeleville lapsille.