Hämeenlinnan seudun hankintatreffit 12.10. innosti paikalle toistakymmentä yrittäjää, kuntien edustajia ja yrityspalvelutoimijoita kehittämään yhteistyötä.
24.10.2022 klo 15:43
Uutinen

Hankintatreffeillä hyötyy niin tarjoaja kuin hankkija

Hämeenlinnan seudun hankintatreffeillä 12.10. oli mukana hankinnoista innostuneita yrittäjiä ja kuntien hankintaprosesseista vastaavia. Tilaisuudessa keskusteltiin paljon erityisesti pienhankintojen avoimesta näkyvyydestä. Kanta-Hämeen kunnissa on erilaisia käytäntöjä.

– Seudun kunnat ovat erilaisia ja julkisten hankintojenkin osalta eroja löytyy, mutta kaikkia yhdistää halu kehittää julkisia hankintojaan. Julkiset hankinnat Häme -kehittämisohjelmassa etsitään yhdessä kuntien kanssa ratkaisua ja toimintatapaa, että pienhankinnat löytyisivät keskitetysti yhdestä paikasta alueella, kertoo Hämeen Yrittäjien hankinta-asiantuntija Sanna Meronen-Vilenius.

Hämeenlinnan seudun kuntien mielenkiintoiset puheenvuorot pitivät Hämeenlinnan kaupungin hankinta-asiantuntija Hilkka Luukkonen, Hattulan kunnan hallintopäällikkö Marita Lähteenmäki ja Janakkalan kunnan hankintakoordinaattori Jenni Koskiluoto.

Hämeenlinnan kaupungin hankinta-asiantuntija Hilkka Luukkonen painottaa, että julkinen hankinta on prosessin jokaisessa vaiheessa vahvasti viestintää ja yhteistä keskustelua.
– Hankintatreffit toimii rennolla ja yhteistyötä rakentavalla tavalla monikanavaisen viestinnän alustana ja seudun toimijoiden kokoonkutsujana. Meille hankintoja tekeville on todella tärkeää kohdata yritysten edustajia, palveluntuottajia sekä kollegoitamme muista kunnista ja yhteistyötahojemme organisaatioista, toteaa Hämeenlinnan kaupungin hankinta-asiantuntija Hilkka Luukkonen.

Hankintatreffeillä annettiin yrittäjille rautaisannos tietoa siitä, miten valmistautua julkisiin hankintoihin ja minkälaisia tapahtumia aiheeseen liittyen tullaan järjestämään.
– Hankinta-aamu oli erittäin kannattava sijoitus ajallisesti osallistua. Vapautuneessa keskusteluympäristössä moni asia loksahti paikalleen aamun aikana koskien mm. dynaamisia pienhankintoja kunnissa, kertoo Maria Ruuskanen sosiaalialan asiantuntijayritys Spes Palveluista.

–Tilaisuus toi yhteen hankkijat ja palveluntuottajat. Yhdessä rakennamme avointa vuorovaikutusta esimerkiksi erilaisten markkinavuoropuheluiden ja tämän kaltaisten tilaisuuksien avulla, kiittelee Anna-Kaisa Karjalainen rekrytoinnin valmennusyritys Spring Housesta.

Hämeen Yrittäjien hankinta-asiantuntija Sanna Meronen-Vilenius kertoo, että kehittämisohjelmassa riittää tekemistä.
– Paljon on opittavaa ja yhteisen tekemisen kehittämistä, mutta hyvällä tiellä ollaan. Rohkaisen niin yrittäjiä kuin kuntien edustajia osallistumaan järjestämiimme kohtaamisiin. Uskon jokaisen mukana olleen saaneen hyötyä ja tietoa näistä tapaamisista. Suosittelen myös seuraamaan julkisethankinnathame.fi -verkkosivustoa ja vaikkapa tilaamaan ajankohtainen uutiskirje, kehottaa Meronen-Vilenius.