8.2.2022 klo 15:33
Uutinen

Harrastuksesta tuli työ

Katuratamoottoripyöräilijä ja pienkonekorjaamoyrittäjä Erno Kostamo tietää, että kulkupelin pitää olla kunnossa silloin, kun ajokausi on päällä.

Joensuun Käpykankaalla sijaitsevan 38 Service Oy:n perustajalla Erno Kostamolla, 31, tuli viime marraskuussa täyteen viisi vuotta yrittäjänä.

38 Service on vapaa-ajan ajoneuvojen korjaus- ja huoltoliike, jonka tarina alkoi Kostamon autotallista.

Kotipihassa raja työn ja vapaa-ajan välillä oli häilyvä, ja asiakasmäärän kasvaessa seuraava askel oli siirtyä vuokratiloihin.

– Minulla oli kaksi vuotta vuokratalli Motor Naumasella eli Yamaha Center Joensuun yhteydessä. Toimin siellä omana yrittäjänä ja alihankkijana kiireapulaisena, Kostamo kertoo.

Kaksi vuotta sitten 38 Service muutti uusiin tiloihin Kuurnankadulle Joensuun Dieselhuollon ja Harrasteosa-ketjun yhteyteen.

– Saimme olla suunnittelusta asti mukana ja rakentaa tänne omannäköiset tilat juuri meidän tarpeita varten.

Tällä hetkellä yritys työllistää vakituisesti kaksi henkilöä Kostamon itsensä lisäksi.

Intohimona moottoripyörät ja -kelkat

38 Service huoltaa, korjaa ja varustelee vapaa-ajan ajoneuvoja eli moottoripyöriä, moottorikelkkoja, mönkijöitä ja veneitä.

– Moottoripyörät ja -kelkat ovat meille intohimo, Erno Kostamo kiteyttää.

Lisäksi yrityksen erikoisosaamista ovat iskunvaimentimien huollot.

Moottoripyörille tarjotaan myös talvisäilytystä, joka sisältää varastoinnin lisäksi pesun, huollon ja käyttöönottotarkastuksen keväällä. Tänä talvena säilytyksessä on tasan 150 moottoripyörää.

– Moottoripyöriin tehdään isompia remontteja talvella, jotta se ei ole ajokaudesta pois. Lisäksi moottorikelkkojen huolloista saadaan hyvin täytettä talven hiljaiselle ajalle. Tänä vuonna kelkkasesonki alkoi 4–5 viikkoa viime talvea aiemmin, Kostamo kuvailee.

Tämän talven uusi palvelu on tammikuun lopulla alkanut vuokraustoiminta. 38 Service tarjoaa vuokralle moottorikelkkoja ja kesällä vesijettejä.

Kostamo pyrkii palvelemaan jokaista asiakasta avoimesti ja luotettavasti laitteen merkistä riippumatta. Tulevaisuudessa tavoitteena on jatkaa yrityksen kasvattamista maltillisesti.

– Kilpailua on Joensuun alueella häkellyttävän paljon, Kostamo tietää.

Harrastus avannut ovia

Ajoneuvoasentajaksi valmistunut Erno Kostamo on kotoisin Kiteeltä. Joensuuhun hän muutti vuonna 2013.

Ennen omaa yritystä Kostamo työskenteli muissa koneliikkeissä. Osa asiakkaista on pysynyt matkassa uran alkuajoista lähtien.

– On ollut ilo huomata, että on tullut vakiasiakkaita. Se tuo uskallusta yrittäjänä.

Kostamo tuntee maahantuojia ja muita yrittäjiä alueelta harrastuksensa kautta, sillä hän on ajanut moottoripyörällä kilpaa jo vuodesta 2004 lähtien.

Katuratamoottoripyöräilijä solmi vuonna 2020 puoliammattilaissopimuksen BMW:n tehdaskuljettajana. Tulevaisuuden tavoitteena on esimerkiksi osallistua Mansaaren ajoihin.

– Kun harrastaa itse, pystyy sisäistämään asiakkaan tarpeet. Laitteen pitää olla kunnossa silloin, kun on ajosesonki, Kostamo tiivistää.

Teksti ja kuvat: Katariina Vartiainen