13.11.2021 klo 19:41
Uutinen

Humppilan vuoden yrittäjä 2021: Asennetaan asenteella, luodaan teräksenlujaa luottamusta

Kimmo Kauriinojan KSK Asennus on metallialan yritys, joka on panostanut laadunvalvontaan, osaaviin tekijöihin ja luottamuksellisiin asiakassuhteisiin.

Humppilan vuoden yrittäjä 2021, KSK Asennuksen Kimmo Kauriinoja on toiminut elinkeinonharjoittajana vuodesta 2003. Tänä päivänä yrityksen palveluja ovat teräsosien valmistus ja asennus, esimerkiksi kaiteet, portaat ja muut runkorakenteet, hitsaustyöt, kuljetukset sekä nostot. Asiakkaina on rakennusliikkeitä, kuntia ja taloyhtiöitä.
– Yrittäjyys on vapautta toteuttaa omia juttujaan säännöllisiin kellonaikoihin katsomatta. Työ on monipuolista. Välillä ollaan asennuskeikoilla ja välillä valmistetaan omalla pajalla. Lisäksi hoidan tarjouslaskentaa, asiakasyhteyksiä ja työn valvontaa, kuvailee Kauriinoja arkeaan.

KSK Asennus on hankkinut CE-sertifikaatin teräskokoonpanojen ja tuotejärjestelmien valmistukseen. Tämä kertoo tiukasta ja määräaikaisesti seurattavasta laadunvalvonnasta. Sertifikaatti on avannut ovia ja ollut oikeastaan edellytyskin isompiin asiakkuuksiin.- Suuremmat rakennusliikkeet eivät välttämättä pyydä edes tarjouksia ilman CE-sertifikaattia. Julkisiin kilpailutuksiin emme ole suoraan osallistuneet. Ne hankkeet toteutetaan tarjouspyyntöinä päävastuullisen urakoitsijan kautta.

Kauriinoja kertoo, että pienenä, neljä henkilöä työllistävänä yrityksenä he ovat kilpailukykyisiä, koska tarjoavat oman osa-alueensa palvelun alusta loppuun – piirustuksista asennuksiin asti. Teräsrakenteet valmistetaan omassa hallissa.
– Meillä on oma asennus- ja kuljetuskalusto, kaivinkoneet ja pyörivät kurottajat, mitä voi käyttää nosto- ja asennushommissa monipuolisesti. Kokonaispalvelu tuo meille kilpailuetua, toteaa Kaarenoja.

Itsenäistä reissutyötä, välillä pajalla

Kauriinoja ei koe, että omalla erikoisalueella olisi kovaa kilpailua. Päinvastoin, alan tekijät pystyvät tukemaan toisiaan eri urakoissa tai työvaiheissa. Alalle ei synny paljon uusia yrityksiä, joten tekijät tuntevat toisensa ja markkinat ovat melko vakiintuneet, ellei suhdanneheilahteluja oteta huomioon.

Pienessä yrityksessä henkilökapasiteetti on rajallisempi ja urakoissa määräajat paukkuvat tiuhaan tahtiin. Työntekijöillä pitää olla halua ja kykyä toimia itsenäisesti hoitaen asioita alusta loppuun. Välillä yrittäjä joutuu venymään ja stressinsietokykyäkin tarvitaan.
– Nykyisen kokoista työyhteisöä on kohtuullisen helppo hallita ja pitää tilauskanta balanssissa. Yritän toki järjestämään perheelle niin paljon aikaa kuin mahdollista. Suvantovaiheitakin onneksi tulee aina välillä.

Ulkomailta saapuvan ja kotimaisen tukkurin kautta hankittavan teräksen ja rosterin hinnat ovat nousseet, kuten monet muut materiaalit. Tuotantoketjussa kaikki ovat samassa veneessä ja tilanteeseen on sopeuduttava.
– Kohtalaisen hyvin olemme onneksi materiaalia saaneet, etteivät urakat keskeydy.

Kauriinoja on aloitellut omalle tontille uuden hallin rakentamista, jotta saisi tuotannolle lisää kapasiteettia, mutta korona-ajassa on otettu pieni aikalisä.
– Kunnan kanssa ei ollut tarvetta tontti- tai tilaratkaisuille, mutta tilauskirjassamme yhteistyö näkyy positiivisesti. Meni aika monta vuotta, ennen kuin löysimme toisemme, mutta kyllä Humppilassa on hyvä yrittää, toteaa vuoden yrittäjä.

FAKTAA

KSK Asennus
Perustettu: 2009
Kotipaikka: Humppila
Toimiala: Metalli- ja teräsrakenteet
Yrittäjä: Kimmo Kauriinoja
Henkilöstö. 4
Liikevaihto: 685 000 (2020)