Iittala Villagessa löydät koettavaa koko perheelle
27.6.2022 klo 12:43
Uutinen

Iittala Village: Kulttuuria ja käsitöitä

Iittala Village on Hämeenlinnan kupeessa oleva käsityöläisten kylä, jossa vierailee vuosittain yli 110 000 kävijää – maakuntamatkailijoita, turisteja, sekä arjen piristystä kaipaavia paikallisia. Lasimäen alueelta löytyy kiinnostava  kattaus yrittäjiä, joiden käsintehtyjä tuotteita voi ihastella perinteikkään Lasitehtaan miljöössä. Nappaa talteen kolme vinkkiä seuraavaan käyntiisi!

Kestäviä matkamuistoja Naskalista

Parkkipaikalta muutaman portaan päässä on kiehtova nahkatuotteiden liike, Naskali Leather. Yksinyrittäjä Jyri Naskali valmistaa työpajassaan nahkaisia asusteita käsityönä. Suosituimpia tuotteita ovat nahkarusetit, jotka monissa värivaihtoehdoissaan ovat ajattomia ja kestäviä asusteita. 

– Rusetti ei ole pelkkä juhla-asuste, vaan sopii myös rennompiin tilaisuuksiin, kuten brunssille tai tapahtumiin, yrittäjä Jyri Naskali vinkkaa.

Tila on nähtävyys jo itsessään, sillä vintage-henkeä huokuva myymälä jatkuu työpajana tilan perälle. Seiniltä löytyy riveittäin nyrkkeilypalkintoja, ja ne kertovat tarinaa yrittäjän matkasta tähän päivään. Nyrkkeilyhanskat ovatkin edelleen keskeisessä roolissa yrittäjän arkea – nyt raaka-aineena käsin tehtyihin nahkatuotteisiin.

Suu makeaksi Kultasuklaassa

Punainen puutalo Outlet-liikkeen takana kätkee sisäänsä makean yllätyksen – suklaatehtaan! Kultasuklaa on toiminut Iittalassa jo 30 vuoden ajan, ja paikan erikoisuutena ovat innovatiiviset suklaatuotteet. Monelle suosiksiksi muodostuneet suklaat, kuten jouluinen piparisuklaa ja kesäinen mansikkasuklaa ovat lähtöisin Kultasuklaalta, ja uusia makuja kehitetään jatkuvasti.

– Valikoima vaihtelee jopa saman viikonkin sisällä. Vaikka kävisit useampaan otteeseen pistäytymässä, täällä on aina jotain uutta, Kultasuklaan Juri Kaskela paljastaa.

Tehtaanmyymälä tarjoaa makunautintojen lisäksi toisen upeam elämyksen: suklaatehtaan toimintaa pääse seuraamaan lasiseinän takaa. Tämä aktiviteetti riemastuttaa niin nuorempaa kuin vanhempaakin kävijää.

Koko perheen taidekokemus

Naivistit Iittalassa -kesänäyttely on monelle kesän merkki. Perinteeksi muodostuneet kesänäyttelyt ovat alkaneet jo 80-luvulla, ja Iittalan vanha puukoulu tarjoaa taiteelle tunnelmalliset puitteet. Tänä vuonna näyttelyssä on runsaasti väriloistoa, hellyyttäviä eläinhahmoja ja kesämieltä koko perheelle.

Galleristi Veikko Halmetoja kuratoi Naivistit Iittalassa -näyttelyä nyt toista kertaa. Mukana on viidenkymmenen nykynaivistin teoksia. Uusia taitelijoita on löytynyt myös sosiaalisen median kautta, ja näyttelyssä nähdäänkin tänä vuonna uusia lajitekniikoita, kuten valokuvataidetta ja videoteos.

Taivas Kattona -näyttely on auki elokuun loppuun asti joka päivä, ja on alle 18-vuotiaille maksuton.

#Hämeenhelmassa on juttusarja, jossa pääsemme tutustumaan paikallisiin yritystarinoihin ja kiinnostaviin kohteisiin. Lähetä oma vinkkisi osoitteeseen hame@yrittajat.fi