24.3.2021 klo 09:02
Uutinen

Innovaatiosetelillä uusia avauksia kasvuun

Business Finlandin innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäinviemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista.

Innovaatiosetelin voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan yrityksiltä, yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta ja muilta tutkimusorganisaatioilta. Toimenpiteiden tulee kohdistua tuotteiden, palvelujen tai prosessien kehittämiseen liittyvään tietoon ja osaamiseen.

Innovaatiosetelin arvo on 5000 euroa alv 0 %. Yritykselle jää tästä omavastuuosuudeksi 1000 euroa alv 0 %, mikä maksetaan suoraan palvelutuottajalle. Loppuosa, enintään 4000 euroa laskutetaan Business Finlandilta. Jos projektin hinta on yli 5000 euroa, yritys maksaa itse ylimenevän osuuden.

Innovaatioseteliä kannattaa hakea, jos

  • haluat nopeasti selvittää sen jatkokehityskelpoisuutta, käytettävyyttä tai markkinakelpoisuutta esimerkiksi demojen, prototyyppien, testauksen ja kokeilujen avulla
  • tarvitset ulkopuolisen asiantuntijan lausuntoa, arviota ja testaus- tai mittauspalvelua
  • tarvitset tukea patentteihin, mallisuojiin ja tavaramerkkeihin liittyviin selvityksiin, kuten uutuus-, patentoitavuus- sekä toiminnanvapaustutkimuksiin tai apua näiden hakuprosessiin.
  • haluat hyödyntää tieteen ja tutkimuksen tuloksia liiketoimintasi kehittämisessä
  • sinulla on tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, jonka ratkaisemiseen tarvitset apua

Tarkemmat kriteerit hakukelpoisuudesta löydät täältä.

Miten toimia?

Yrityksellä pitää olla edellä mainittu tuote- tai palveluidea, mikä kaipaa asiantuntijan jalostamista. Hakemus tehdään Business Finlandin asiointipalvelussa. Business Finland kertoo käsittelevänsä hakemukset kahden viikon kuluessa sen saapumisesta. Business Finlandin rahoitus alkaa vasta, kun hakija on hyväksynyt päätöksen ja siihen liittyvät rahoitusehdot asiointipalvelussa.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

Business Finlandin innovaatiosetelin esittely ja hakuohjeet
Samalla sivulla innovaatiosetelitiimin yhteystiedot, jos haluat kysyä lisätietoja

Innovaatiosetelin palveluntarjoajien haku

TUTUSTU MYÖS
Comppi – julkiset palvelut Kanta-Hämeen yrityksille koko elinkaarelle