YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

Italialainen elämysilta
Syyskuussa vietimme mahtavaan elämysillan Ella Kannisen, Paolo Pellein ja Jari Pimiän kanssa.
Elämysillassa pääsimme tutustumaan Toscanan ja Marchen alueen ruoka- ja viinikulttuuriin ja nauttimaan siitä. Ella ja Paolo kertoivat hauskoja tarinoita suomalaisen ja italialaisen kulttuurin eroista, ja Paolo hauskuutti meitä hersyvillä tarinoillaan. Kuulimme myös paljon viineistä ja siitä, että kannattaa hankkia kunnollista oliiviöljyä, edes autoihin ei laiteta huonoa öljyä, miksi sitten meihin.

Illan aikana pääsimme nauttimaan italialaisista herkuista ja juomista ja opimme tekemään tuorepastaa. Ruoka sai paljon kehuja, pääsimme nauttimaan Keravan Lounasosastossa upean herkullisen illallisen, jonka Jari ja hänen tiiminsä loihtivat meille. Jari myös kertoi ruuista ja pastanikseistä meille
Saapuessa pöydissä oli jo Antipasto katettuna. tarjolla oli mm Parmiggiano juustoa, Ilmakuivattua kinkku ja bruschettaa.
Primo, eli ensimmäisenä ruokana oli tortilloja, joita oli täytetty kesäkurpitsalla ja pinaatti/hera täytteellä. Tortelliinit oli kypsytetty öljyllä, jossa oli runsaasti salviaa. Ne olivat suussa sulavan herkullisia.

Secondo, eli toisena ruokana, suomalaisittain pääruokana nautittiin mehevää munakoisopastaa. Paistos oli tehty mukaillen Paolon äidin alkuperäistä reseptiä, jonka löydät täältä. La Strada Travels.
Dolce, jälkiruokana tarjottiin Tiramisua kahvin kera.

Illassa oli mukana myös Ellan poika ja Palon tytär, jotka tarjoilivat meille ja kertoivat myös omia tarinoitaan ja kokemuksiaan elämisestä kahdessa maassa.
Ilta päätyi tunnelmalliseen musiikkiesitykseen.
Lisätietoja illan elämyksentuottajista
Ella Kanninen on suomalainen toimittaja ja juontaja, joka on tehnyt Italiasta monia tv-ohjelmia ja kirjoja. Ellan toinen koti sijaitsee Toscanassa, missä hän emännöi ruokaan ja italialaiseen kulttuuriin liittyviä matkoja yhdessä Paolon kanssa. Ystävykset ovat tehneet kieliohjelman Talo Italiassa, joka esitettiin vuonna 2005.
Paolo Pellei on italialainen kieltenopettaja, sommelier ja matkanjärjestäjä, joka asui Suomessa vuosien ajan. Suomessa Paolo tuli tunnetuksi Yleisradion esittämästä ”Talo Italiassa” -ohjelmasta, jota he tekivät yhdessä Ellan kanssa. Nykyään Paolo on yrittäjänä Italiassa sekä järjestää vaellus- ja ruokamatkoja Italiaan, erityisesti Marchen alueelle. Uutisen lopussa linkkejä eri matkoille.
Jari Pimiä on suomalainen keittiömestari ja ruoka-alan moniosaaja. Hänellä on kokemusta niin fine dining -ravintoloista kuin lounas- ja henkilöstöravintoloista ja tarjoaa elintarviketeollisuudelle tuotekehityspalveluita. Hän toimii myös kokkikilpailujen tuomarina. Jari vastaa myös Keravalla sijaitsevan Lounasosasto-ravintolan toiminnasta. Lounasosasto palkittiin viime vuonna Keravan parhaaksi lounaspaikaksi.
Jos italialaiset herkut jäivät kiinnostamaan ihan paikan päällä Italiassa, voit tutustua Ellan ja Paolon järjestämiin yhteisiin matkoihin täältä
Puhu ja kokkaa italiaksi! 18.5. – 24.5.2026
https://www.lastradatravels.fi/matkat/puhu-ja-kokkaa-italiaksi-2
UUSI MATKA! Fantastinen Italian ruokamatka 28.9. – 4.10.2026
https://www.lastradatravels.fi/matkat/uusi-matka-fantastinen-italian-ruokamatka-28-9—4-10-2026
Kuntoilua ja gastronomisia elämyksiä Italiassa 20. – 26.10.2026
https://www.lastradatravels.fi/matkat/www-lastradatravels-fi-matkat
Kiitos kuvista Ella Kanninen, Jukka Nissinen, Satu Koivunen, Anne Rintala, Minna Skog ja Annukka Sumkin.
