7.4.2017 klo 08:02
Uutinen

Joka päivä oppii paljon uutta

Tulevaisuuden työelämässä yrittäjämäisyys tulee olemaan suuri valttikortti. Verkostoituminen opiskelijana on korvaamaton apu työelämään siirtyessä.

Hämeenlinnan Lyseon lukion opinto-ohjaaja sekä luovan yrittäjyyden linjan koordinaattori, opinto-ohjaaja Anne Ahvenharju ei ole yrittäjä, mutta pitää itseään yrittäjämäisen asenteen omaavana henkilönä.

– En anna periksi ja yritän tehdä aina parhaani.

Bisnesosaamisen lisäksi Anne on työssään mukana edistämässä oppilaiden sisäistä yrittäjyyttä eli niin sanottua Itsensä johtamista.

– Koen myös olevani luova työssäni, sillä aina on pakko kehitellä uusia kuvioita. Joka päivä oppii paljon uutta.

Tulevaisuuden työelämässä yrittäjämäisyys tulee olemaan suuri valttikortti. Verkostoituminen opiskelijana on korvaamaton apu työelämään siirtyessä. Lyseolla tätä pidetään tärkeänä osana opiskelua.

– Monet opiskelijamme ovat saaneet yhteistyön kautta kesätyöpaikkoja ja muita hienoja mahdollisuuksia

Get Together -tapahtuma on Annelle tuttu. Hän pitää tapahtuman ohjelmaa laadukkaana. Tapahtumasta kiinnostavan tekee juuri mahdollisuus verkostoitua ja tavata samanhenkisiä yrittäjiä.

– Erilaiset tapahtumat, joissa pääsee kuulemaan yrittäjätarinoita ja yrittäjyyteen liittyvää teoriaa sekä tapaamaan muita yritteliäitä nuoria, ovat tärkeitä verkostoitumisen edistäjiä.

Anne pitää erilaisia tapahtumia myös hyvänä lisänä opiskelussa. Luovan yrittäjyyden linjalla opiskelijoiden arkeen onkin kuulunut moniin yrittäjätapahtumiin tutustuminen ja osallistuminen. Linjan opiskelijat ovat menestyneet valtakunnallisestikin tunnetussa Innoday -tapahtumassa, sekä päässeet vierailemaan Euroopan johtavassa startup -tapahtumassa Slushissa.

– Tapahtumia voi sisällyttää kurssisisältöihin tai ne voivat olla vaihtoehtoisia tapoja suorittaa kursseja. Uskon, että yri-linjalaiset osaavat hyödyntää niitä jo omaehtoisestikin.

”Mitä sinä haluat tehdä seuraavan 6 päivän, 6 kuukauden tai 6 vuoden aikana yritystoiminnassasi?” Tähän kysymykseen saavat nuoret yrittäjät vastauksia 12.–13.5 Tampereella, kun valtakunnallinen Get Together -yritysfestari saapuu Pakkahuoneelle. Tapahtumassa inspiroidutaan monien tunnettujen puhujien esityksistä, verkostoidutaan muiden nuorten yrittäjien kanssa sekä tehdään bisnestä.

Tapahtumaan on nyt viisi viikkoa aikaa! Joka viikko pääset tutustumaan yhden yrittäjyyden parissa työskentelevän ihmisen ajatuksiin nuorten yrittäjyydestä. Jos kiinnostuit, pysy matkassamme mukana kohti päätapahtumaa ja käy vilkaisemassa nuorten yrittäjien nettisivuja!

Iiris Jalava ja Meeri Nikkilä
Kirjoittajat ovat Hämeenlinnan lyseon luovan yrittäjyyden linjan toisen vuoden opiskelijoita. He ovat suunnitelleet Hämeen Yrittäjien Get Together Count Down -kampanjan tet-harjoitteluviikollaan.