11.1.2021 klo 11:29
Uutinen

Kantolassa liuta hyvinvoinnin ammattilaisia saman katon alla

Lisäravinnekauppa ja Kuntosali SporttiMekan omistajat Toni Rämö sekä Simo Bogdanoff ovat työskennelleet alalla 20 vuotta. Yhdessä syntyi idea omasta salista, jossa voisi myös kaverit käydä treenaamassa. Pienesti liikkeelle lähtenyt Mekka yllätti yrittäjät suosiollaan ja kasvua tapahtuu koko ajan.

Yritysuutiset/ Hämeenlinna/ Katri Ahonen

– Muutimme uusiin 1400 neliömetrin tiloihin helmikuussa 2020. Muutto vaikutti heti myös asiakasmäärään, koska ohikulkuliikennettä on enemmän, kertoo Toni Rämö.

Rämö ja Bogdanoff aloittivat pääkaupunkiseudulla urheiluravinteiden ja ravintolisien tukkumyynnillä yrityksille sekä kuluttajille. Nykyään SporttiMekalla on suomalaisomisteisista alan yrityksistä laajin urheiluravinteiden valikoima.

SporttiMekassa vallitsee hyvä yhteishenki. Kesällä asiakkaat pitivät keskenään grillijuhlia, kaikki tervehtivät ja auttavat toisiaan. Rämö korostaa, että Mekka on positiivinen sali, jossa ihmiset eivät tuijottele toisiaan ja jokainen saa olla oma itsensä.

Ilot ja kilot muutoksen vaakakupissa

Kuntosali tarjoaa alleen venyttelytilat, kahvakuulia, kymmeniä laitteita ja ruohosuoran, jossa voi juosta ja tehdä kyykkyjä. Pysäköinti on ilmaista eikä hukkatilaa ole. Saman katon alla palveluitaan tarjoavat lääkäri, 2 hierojaa, kiropraktikko, osteopaatti, fysioterapeutti ja useampi personal trainer. Rämö ja Bogdanoff tekevät myös itse ruokavalioita ja pt-valmennuksia. Lajikokemusta heillä henkilökohtaisesti löytyy kamppailulajeista, voimailusta ja kehonrakennuksesta kansainväliseen kilpailutasoon asti.

– Meillä kaikki ammattilaiset tekevät yhteistyötä keskenään. Esimerkiksi, jos asiakas valmentautuu personal trainerin kanssa, voi hän suositella asiakkaan lääkärin vastaanotolle. Jos lääkäri kieltää tietyt liikkeet saa personal trainer tiedon, jonka mukaan treenit suunnitellaan.

– Kuntosalilla aloittaminen ei maksa nykyään paljon ja pieni panostus henkilökohtaista ohjaukseen on kannattava investointi. Tärkeää on osata tehdä liikkeet oikein, jotta selkä tai nivelet eivät kipeytyisi, muistuttaa Rämö.

Kertooko vaaka todellisen muutoksen sinussa?

SporttiMekka tarjoaa säännöllisesti InBody 7710 -kehonkoostumusmittauksia. Moni asiakkaista teettää mittauksen säännöllisesti, koska se on myös eräänlainen tapa seurata oman kehon muutosta. Vaaka ei ole realistinen mittari, jos haluaa vaikka polttaa rasvaa ja kasvattaa lihaksia.

– Lisäravinnekauppa auttaa ja kaupassa työskennellessä autamme asiakkaita ammattimaisesti ruokavalio-ohjeiden kanssa. Ei ole olemassa pilleriä, joka laihduttaa tekemättä mitään. Monipuolista ja terveellistä ruokavaliota et pysty korvaamaan millään.

Rämön vinkit liikunnan aloittamiseen on lähteä rohkeasti kokeilemaan uusia lajeja ja löytää laji, mistä tykkää. Syömisen seuraamiseen voi käyttää työkaluna ruokapäiväkirjaa, josta voi ammattilainen auttaa karsimaan huonoja asioita pois. Rämö on kouluttautunut vuosien varrella paljon ja on muun muassa tehnyt ruokavalioita myös olympiaurheilijoille.

Tonilla on monta asiakasta, joista suurin osa on pudottanut painoa monia kymmeniä kiloja. Ihmiset ovat oppineet liikkumaan ja syömään oikein.

– Ei tarvitse elää missään kuplassa eikä tehdä asioita liian totisesti. Kesken elokuvan ei tietenkään tarvitse lähteä syömään rahkaa. Kun ohjaa tietoisesti syömisiä oikeaan suuntaan, eivät asiat tunnu vaikealta ja vastenmieliseltä, muistuttaa Rämö.

Katse tulevassa

– En ole kuullut, että kukaan olisi saanut koronaa kuntosalilta. Olemme silti panostaneet hygieniaan ja jokapäiväiseen siivoukseen sekä saaneet siitä asiakkailta isosti kiitosta.

Yrittäjät ovat saaneet paljon tukea yhteistyökumppaneilta.

– Silloin kun koronarajoitukset alkoivat, oli se katastrofi monelle yrittäjälle ja yritykselle. SporttiMekassa myös hiljeni, mutta Uudenmaan rajoitusten lakkauttamisen jälkeen alkoivat ihmiset taas liikkumaan. Liikunta-ala kasvaa monesti laman aikana, kertaa Rämö.

Hämeen Yrittäjien jäseneksi Bogdanoff ja Rämö liittyivät lakineuvonnan vuoksi.

– Meidän pitäisi enemmän verkostoitua ja tehdä yhteistyötä eri yritysten kanssa. Meillä on tällä hetkellä kehitteillä suunnitelmia yrityspuolen liikuntapalveluille.

SporttiMekkaan pääset tutustumaan alla olevasta linkistä:

https://sporttimekka.fi/fi