22.8.2018 klo 08:43
Uutinen

Kasvuyrityksistä rankattiin 100 lupaavinta – katso koko lista täältä

Kasvu Open on valinnut 100 Suomen lupaavinta kasvuyritystä. Niistä valitaan vuoden 2018 Kasvu Open voittaja lokakuussa.

Kasvu Openin finaali järjestetään lokakuun lopulla Jyväskylässä. Kasvu Openin maksuttomiin Kasvupolku-ohjelmiin haki tänä vuonna yli 800 yritystä, joista 411 valittiin eri kasvuohjelmiin asiantuntijoiden sparraukseen. Näiden 411 yrityksen joukosta valittiin sata parasta suomalaista kasvuyritystä. Koko listan näet täältä.

Kasvu Open järjestää pk-yrityksille sparraus-tapahtumia, joissa yritykset pääsevät verkostoitumaan ja tapaamaan liike-elämän asiantuntijoita kasvotusten.

Tämän vuonna finalisteja on kaikista maakunnista paitsi Ahvenanmaalta, Kainuusta ja Pohjois-Karjalasta. Eniten yrityksiä, kaikkiaan 31, on mukana Uudeltamaalta. Pirkanmaalta mukana on 13 yritystä.

Toimialoista kolmen kärjessä olivat teollisuus (muun muassa elintarvike-, metalli-, sahatavara- sekä elektronisten tuotteiden valmistus), ohjelmisto- ja ICT-ala sekä biotalous.

Vähemmän startupeja kuin aikaisemmin

Pitkään eli yli kolme vuotta toimineet yritykset kilpailevat Kasvu Openissa Start again -sarjassa ja sitä nuoremmat Startup-sarjassa. Ensimmäistä kertaa 100 finalistin joukosta enemmistö oli pitkään toimineita yrityksiä.

—Pk-yritysten kasvuinto ja kasvuun vauhdittaminen on talouden nousun elinehto. Startup-yrityksille on paljon erilaisia kiihdyttämöjä ja kasvupalveluja, mutta pitkään toimineille yrityksille vaihtoehtoja on vähemmän, Kasvu Open Oy:n toimitusjohtaja Uljas Valkeinen kommentoi.

Kasvupolkujen voittajat ja kunniamainitut pääsivät Kasvu Open -finaaliin automaattisesti. Loput 44 valintaa teki valtakunnallinen tuomaristo. Tuomaristoon kuuluivat Saga Forss (Broadius Partners Oy), Titta Mantila (Finnvera Oyj), Torsti Tenhunen (FIBAN), Jaakko Salminen (Grannenfelt Finance Oy), Anssi Lehikoinen (Rocsole Oy), Seppo Sneck (Largo Capital Oy) ja Juho Risku (Butterfly Ventures Oy).

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi