20.2.2018 klo 13:41
Uutinen

Kaupungin matkailuseminaarissa kirkastettiin yhteinen tahtotila

Hämeenlinnan kaupunki kutsui matkailutoimijat seminaariin. Tilaisuudessa kirkastettiin yhteinen tahtotila, jolla nostetaan matkailu nousuun.

Vekka Liikenteen asiakaspäällikkö Virpi Juutisen mukaan seminaarista jäi positiivinen mieliala.

– Jäi sellainen tunne, että nyt vihdoin jotain alkaa tapahtua. Tahtotila on yhteinen, halutaan nostaa matkailu uudelle tasolle. Vihdoinkin löytyy uskoa siihen, että matkailu kantaa.

Pekka Vihman esityksessä hämäläisen matkailuelinkeinon tilanne tiivistyi: ei myydä, ei markkinoida, mitään ei tehdä yhdessä. Häme ei ole minkään kaupan hyllyllä myynnissä. Juha-Pekka Tuominen taas korosti, että Hämeellä on kaikki edellytykset nostaa matkailu uuteen lentoon. Hänen mukaansa Häme on kuin karkkikauppa, jossa on kaikenlaista kivaa sopivan lähellä.

Virpi Juutinen antaa hiukan palautetta Vihman kommenttiin, sillä Vekka Liikenteen Vekka Tours -aputoiminimen alla myydään nimenomaan koko Hämettä. Juutisen mielestä Hämeenlinnan kaupungin esitys vaikuttaa hyvältä ratkaisulta.

– Joissakin käytäväpuheissa epäiltiin kaupungin mallin ohjausryhmineen lisäävän byrokratiaa. Suunnitelma vaikuttaa kuitenkin nopealta. Ja onhan se nopea, jos jo kesäkuun 13. päivä meillä todellakin on jotain valmiina.

Juutisen mukaan isoa yhteistä toimijaa tarvitaan, jotta Häme näkyy yhtenä matkailukohteena erilaisilla messuilla. Kun koko Hämettä markkinoidaan isosti yhtenä kokonaisuutena, jokaisen pienemmän toimijan markkinointi tukee yhteismarkkinointia. Juutisen mukaan markkinointi on juuri nyt se tärkein asia, jolla päästään liikkeelle.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus valitsi matkailutyön ohjausryhmän jäseniksi kaupunginvaltuustosta seuraavat valtuutetut: Pasi Vesala, Airi Raitaranta, Irma Taavela, Teppo Turja, Kylli Kylliäinen, Jukka Sorvari ja Pekka Arvio. Pekka Arvio valittiin ohjausryhmän puheenjohtajaksi ja Pasi Vesala varapuheenjohtajaksi.

Ohjausryhmän jäseniksi kutsutaan lisäksi Pekka Vihma Vanajanlinna Oy:stä, Karoliina Frank Vekka Liikenne Oy:stä, Juha-Pekka Tuominen Petäys Resortista, Samu Lescelius Iloranta Oy:stä ja Mervi Käki Linnan Kehitys Oy:stä.

Seminaarissa mukana ollut Samu Lescelius kertoo myös lähteneensä hyvillä fiiliksillä seminaarista. Monen vuoden hiljaisuuden jälkeen alkaa vihdoinkin tapahtua.

Hänen mukaansa Hämeeseen tarvitaan yksi toimija, joka myy ja markkinoi Hämettä eri paikoissa, messuilla ja muualla. Monen vuoden hiljaisuus olisi syytä katkaista hyvin nopeasti.

– Tarvitaan matkailutoimija, joka myy ja markkinoi Hämettä. Jos Häme ei näy missään, eivät ihmiset muista että olemme olemassa. Hämeessä kyllä riittää valtteja, meillä on luonto ja löytyy historiaa. Tuotteistamalla hyvin ja markkinoimalla päästään eteenpäin, hän sanoo.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM