4.8.2021 klo 10:57
Uutinen

Kovaa kasvua sydän ja maltti mukana: Forssalainen Wallaton Oy laajenee Savoon liiketoimintakaupalla

Kotiin tuotavia hoivapalveluja tarjoava Wallaton Oy perustettiin Forssassa neljä vuotta sitten. Yritys on vahvalla kasvukäyrällä toimivan konseptin ja liiketoimintakauppojen siivittämänä

Ensimmäisen tilikauden liikevaihto 70 000 euroa. Toinen 278 000, kolmas 755 000 ja viimeisin päättynyt tilikausi noin kaksi miljoona euroa. Yrityksen toinen liiketoimintakauppa avaa uusia markkinoita ja jatkaa yrityksen kovaa kasvua. Yrittäjää ei kuitenkaan huimaa, sillä kasvun reseptiikka on kirkas.

– Kasvamme maltilla ja laatu edellä. Kasvu liiketoimintakauppojen kautta on mahdollista, jos kyseessä on meidän näköisemme toimija. Me teemme tätä sydämen työnä, kertoo Wallaton Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jaana Lähteenkorva.

Yrittäjä vastasi puhelimeen Iisalmesta, jossa paikallisen Asumisen Tuki Elohelmi Ky:n liiketoiminta siirtyi Wallattomalle haastatteluhetkellä, eli 2.8. Elohelmi on toiminut Iisalmen alueella vuodesta 2011 lähtien ja se on työllistänyt omistajan ohella viime vuosina kolme muuta hoitotyöntekijää.

Ensimmäinen Wallaton toimipiste käynnistyi Forssassa elokuussa 2017, ja verkosto laajenee jatkuvasti uusien yrittäjien tullessa mukaan toimintaan. Wallaton Oy toimii tällä hetkellä Forssan ja Porvoon seuduilla, Seinäjoella, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa, Kotkassa ja Helsingissä. Viimeisimpänä yrityksen toiminta on käynnistynyt Keski-Satakunnassa.

Hybridimalli alustataloudesta

– Wallattoman työllistämis- ja toimintamalli perustuu yrittäjyyteen. Se tuo tekijöille parempia ansaitsemismahdollisuuksia ja mahdollisuuden määrätä omasta työajasta. Yrittäjien ohella tarvitsemme myös tuntityöntekijöitä tukemaan toimintaa ja yrittäjiä, kertoo Wallaton Oy:n toimitusjohtaja Pia Nurme.

Väestön ikääntyessä laadukkaille kotihoidon palveluille on kysyntää. Asumisen Tuki Elohelmi Ky yrittäjänä toiminut Terhi Reiss on kasvattanut toimintaa vuosi vuodelta, mutta kaipasi toimintaan lisää hartioita.

– Halusin myydä yritykseni samanlaisen arvopohjan omaavalle yritykselle. Näen ikääntyneiden ja vammaisten kotihoidon kasvun mahdollisuuden laajemmallekin Ylä-Savon soten alueelle.

Wallattoman tehtävänä on taata, että jokainen saisi elää omassa kodissaan oman näköistä ja arvokasta elämää. Perusarvoina kotiin tuotavissa hoivapalveluissa on tutut hoitajat, kiireettömyys ja laatu.