Kuva: Kalle Lahtinen
8.6.2022 klo 08:20
Uutinen

Kuninkuusravit ja Holjat vilkastuttavat Forssaa 29.–30.7.

Kuninkuusravit 2022 Forssan Pilvenmäellä

Toiminnanjohtaja Elina Hirvonen, mitä Kunkkareille kuuluu tällä hetkellä?
– Kuninkuusraveille kuuluu oikein hyvää. Tahti järjestelyjen suhteen kiihtyy jatkuvasti kohti kesää.

Minkälaiset ovat yleisöodotukset?
– Olemme pitäneet yleisöodotukset vielä varsin maltillisina, sillä on vaikea arvioida miten ihmiset palaavat takaisin tapahtumaan koronan jälkeen. Odotamme yli 40 000 kävijää kesän Kuninkuusraveihin.

Onko kaikki yrityskumppanit, kauppapaikat jne. jo sovittu vai vieläkö seudun yrityksille on jotain mahdollisuuksia tarjolla?
– Esimerkiksi paikallisille yrityksille lanseerasimme juuri Digitaalisen Palvelukartan, jonka avulla kuninkuusravikävijät löytävät paikalliset yritykset, heidän aukioloaikansa sekä parhaat tarjoukset viikonlopun aikana.

Vieläkö majoituspaikkoja on tarjolla lähistöllä?
– Majoitusten yhteen kokoamiseksi loimme ravimajoitus.fi -sivuston, jota kautta yritykset ja yksityiset majoituksen tarjoajat voivat tarjota majoituksia kunkkariviikonlopun ajaksi. Majoituksia on edelleen myynnissä myös raviradan lähialueilta.

Forssan Holjat – rennosti keskellä kaupunkia

Päättäjien päättäjäksi tituleerattu Simo Jaakkola Holjien markkinatoimikunnasta kertoo, että nyt tapahtuma järjestetään ”Forssa edellä”. Kaksipäiväinen Holjan Terassi pidetään viikonlopun mittaisena 29.–30.7. Tapahtuman taustalla toimii Tyykikylä Oy, mikä on suurimmaksi osaksi Forssan Yrittäjien omistama.
–Olemme Holjan Terassille järjestäneet runsaasti ravintolapalveluja ja musiikkitarjontaa. Täydennämme osaltamme Kunkkareiden aikaan kaupungin ravintolatarjontaa, toteaa Jaakkola.

Tapahtuman omalle ravintola-alueelle mahtuu Jaakkolan mukaan noin 4 000 asiakasta. Forssan kärkitapahtumien kävijävirrat tuovat mahdollisuuksia muillekin seudun yrittäjille. Yrityksille tarjotaan myös omia lippupaketteja. Lipunmyynti näyttää yleisesti pakkautuvan entistä enemmän lähemmäs tapahtumaa kuin aikaisemmin.
– Luulenpa, että heinäkuussa myynti vilkastuu. Ennakkolippuja ei kannata myydä enää vuotta aikaisemmin.

Kun tapahtumat keskittyvät Suomen kesässä tietyille viikonlopuille, haasteena on lipunmyynnin lisäksi tapahtumainfran järjestäminen. Esimerkiksi vessojen, tapahtumalavojen ja esitystekniikan kysyntäpiikki käy varsin korkealla.
– Lisäksi esiintyjien hinta on noussut, koska heihinkin kohdistuu taas enemmän kysyntää. Myyjän markkinat se on tällä hetkellä, kuvailee Jaakkola kustannuspaineita.

Lue lisää Kanta-Hämeen kesätapahtumista Hämeen Yrityssanomien Kesälehdestä: