21.4.2017 klo 13:26
Uutinen

”Kynnys on oman pään sisällä”

Verkostoitumisessa on kysymys ihan tavallisista keskusteluista. Liikkeelle voi lähteä kysymyksellä, mitä yrityksesi tekee.

Joona Kotilainen (29) on nuoresta iästään huolimatta yrittäjyyden monitaituri Joensuusta. Hän ponnisti yrittäjyyden maailmaan viisi vuotta sitten valokuvauksen kautta. Hän on myös osakkaana ja työskentelee digitaalisen markkinoinnin toimistossa ja puusepänliikkeessä sekä toimii Pohjois-Karjalan Nuorten Yrittäjien toimikunnan puheenjohtajana. Joonan arki koostuu pääasiassa luovien sisältöjen, markkinoinnin ja viestinnän suunnittelusta.

Joonan mukaan verkostoitumisessa on kyse ihan tavallisista keskusteluista. Hän kokee, että suurin kynnys verkostoitumiseen on yrittäjän oman pään sisällä. Tärkeää on olla aktiivinen ja kysellä muiden toiminnasta sekä avautua omasta yritystoiminnasta. Joona kokee, että ahaa-elämyksiä syntyy juuri tällaisissa keskusteluissa, joissa joku toinen on juuri ratkaissut saman ongelman jonka kanssa itsekin painii.

– Kysyt: Mitä siun yritys tekee? Puhut omasta liiketoiminnasta ja saat laatikkosi ulkopuolelta kehitysehdotuksen, jota et ole edes ajatellut.

Joona korostaa, että nuorten yrittäjien ja yrittäjyydestä kiinnostuneiden yhteisöt ovat todella tärkeässä osassa yrittäjyyden edistämisessä.

– Verkostot tarjoavat nuorille yrittäjille valtavasti tukea ja sparrausta oman yrityksen eteenpäinvientiin ja aika usein yhteisöistä löytyy myös uusia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita.

Nuorten Yrittäjien yhteisössä työskentelevänä Joona tietää, että yrittäjäyhteisöjen rooli on tärkeä juuri siinä vaiheessa, kun opiskelunsa päättänyt henkilö alkaa yrittäjäksi.

– Vanhat koulukaverit ja ystävät, eivät välttämättä pysty tarjoamaan vertaistukea tai neuvoja oman yrityksen edistämisessä.

Joona kuvailee nuorten yrittäjien Get Together –tapahtumaa energiseksi, innostavaksi sekä herätteleväksi kokemukseksi.

”Mitä sinä haluat tehdä seuraavan 6 päivän, 6 kuukauden tai 6 vuoden aikana yritystoiminnassasi?” Siihen kysymykseen saavat nuoret yrittäjät vastauksia 12.–13.5 Tampereella, kun valtakunnallinen Get Together -”yritysfestari” saapuu Pakkahuoneelle. Tapahtumassa pääsee inspiroitumaan monien tunnettujen puhujien esityksistä, verkostoitumaan muiden nuorten yrittäjien kanssa sekä tekemään bisnestä.

Tapahtumaan on nyt 3 viikkoa aikaa! Joka viikko pääset tutustumaan yhteen yrittäjyyden parissa työskentelevän ihmisen ajatuksiin nuorten yrittäjyydestä. Jos kiinnostuit, pysy matkassamme mukana kohti päätapahtumaa ja käy vilkaisemassa nuorten yrittäjien nettisivuja!

Iiris Jalava ja Meeri Nikkilä
Kirjoittajat ovat Hämeenlinnan lyseon luovan yrittäjyyden linjan toisen vuoden opiskelijoita. He ovat suunnitelleet Hämeen Yrittäjien Get Together Count Down -kampanjan tet-harjoitteluviikollaan.