14.2.2017 klo 17:32
Uutinen

Lääkärit saavat kohta yrittäjyyskoulutusta

Turun yliopistossa aiotaan lisätä yrittäjyysopintoja lääkärien koulutukseen ja mietittävänä on myös terveysalan yrittäjyyden erikoiskoulutus.

Sote-valinnanvapauden toteutuessa yhä suurempi osa hoidosta tehdään yksityisellä puolella. Lääkäreitä tarvitaan myös osallistumaan yritysten hallintoon ja myös perustamaan niitä. Kaikki tämä lisää tarvetta yritystoiminnan opetukselle lääkärien koulutuksessa.

Yrittäjyyskoulutusta on aluksi tarkoitus antaa valinnaisina kursseina.

– Kaikkien lääkärien olisi hyvä ymmärtää yrittäjyyden luonne niin terveydenhuollossa kuin bioalallakin. Toinen tärkeä asia on terveystaloustieteen ymmärtäminen: jokainen terveydenhuollossa kulutettu veroeuro on hankittu kovalla työllä, asian kiteytti Mediuutiset-lehdessä Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Pentti Huovinen.

Turun yliopiston kandeille tarjotaan valinnainen yrittäjyyskurssi mahdollisesti jo ensi syksynä. Kurssin sisältöä muokataan kevään aikana.

– Todennäköisesti mukana on tutustumista yritysten toimintaan sekä koulutusta johtamiseen, juridiikkaan ja talouteen, Pentti Huovinen kertoi Mediuutisille.

toimitus@yrittajasanomat.fi