14.6.2021 klo 02:40
Uutinen

Lopelle yrittäjähenkisin valtuusto

Lähes joka neljäs uusi hämäläinen valtuutettu on yrittäjätaustainen. Vahvin yrittäjäedustus tuli Lopelle ja vaatimattomin Riihimäelle. Hämeenlinna pärjäsi seutukuntana tässä kisassa naapureitaan paremmin.

Kanta-Hämeessä 1 448 ehdokasta tavoitteli 355 valtuustopaikkaa. Kovin kisa luottamustehtävistä käytiin Hämeenlinnassa, jossa oli lähes seitsemän ehdokasta yhtä paikkaa kohden. Vastaavasti vähiten ehdokkaita yhtä valtuustopaikkaa kohden oli Humppilassa (2,2) ja Hattulassa (2,5).

Hämäläisiin valtuustoihin oli ehdolla 228 yrittäjää. Heistä 80 valittiin ja 56 pääsi varapaikalle. Yrittäjien määrä kasvoi edellisiin vaaleihin verrattuna lievästi, sillä 2017 valtuustopaikan nappasi neljä yrittäjää vähemmän.

Suhteellisesti eniten yrittäjähenkeä saatiin Lopelle, jossa 11 yrittäjää on 41 % koko valtuuston määrästä (27). Maakunnan pienin yrittäjäpanos saatiin Riihimäelle, jossa 43 paikkaisessa valtuustossa ensi kaudella istuu vain kaksi yrittäjää.

– Kuntavaalit on nyt käyty. Onnittelut kaikille valtuustoihin valituille. Suuret kiitokset kaikille ehdokkaille ja vaalityötä ehdokkaiden eteen tehneille. Jos et tullut valituksi, niin silti pystyt antamaan osaamisesi erilaisten lautakuntien ja hallitusten työskentelyyn, ne todella tärkeät paikat jaetaan vasta vaalien jälkeen. Vain yrittäjät pystyvät antamaan tietotaidon siihen, miten kuntien elinvoimaa ja taloutta hoidetaan ja miten yritysten toimintaedellytyksiä otetaan paremmin huomioon, muistuttaa Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä.

Lue lisää: 14.6. Yrittäjien vaalimenestys Forssan seudulla