20.2.2017 klo 09:12
Uutinen

Matka hyvään kuntoon alkaa rekassa

Matka hyvään kuntoon voi alkaa jo toukokuussa, kampanjarekan Lähtöselvityksessä, johon yrittäjiä ja työikäisiä kutsutaan testaamaan kehon kuntoindeksit.

Yhä vieläkin yrittäjien suusta kuulee sankaritarinoita, joissa lomaa on pidetty pari viikkoa joskus neljä vuotta sitten. Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka kannustaa yrittäjiä merkistemään kalenteriin hetkiä lepoa ja harrastuksia varten, ja pitämään niistä myös kiinni.

– Ei ole kunniakasta kuolla työn ääreen. Myöskään pitkät päivät eivät ratkaise, vaan tulos. Kannattaa varata aikaa myös elämiseen. Jos huolehdit itsestäsi, huolehdit myös bisneksestäsi, toteaa Juha Haukka.

Hämeen Yrittäjät on mukana valtakunnallisessa Matka hyvään kuntoon -kampanjassa. Kampanjarekka kiertää Suomea kannustamassa hyväntuulisella ja rennolla otteella liikkumiseen, arjen aktiivisuuteen ja terveellisiin ruokailutottumuksiin. Rekka lähtee matkaan huhtikuussa Haminasta ja pysähtyy Forssassa 8.5. ja Hämeenlinnassa 9.5.

– Käynti hyvinvointirekassa voi olla yksi yrityksen työhyvinvointiteko. Rekkaan voi varata ajan olipa sitten yksinyrittäjä, esimies tai muissa johtotehtävissä, sanoo Miia Malvela.

Rekassa testataan osallistujien kunto rasittumatta ja rennolla tyylillä. Rekan lämpimissä sisätiloissa toteutetaan Kehon kuntoindeksi -testit, joiden tekeminen onnistuu tavallisissa vaatteissa, hikoilematta ja hengästymättä noin 20 minuutissa.

Kuntotestaus koostuu kehonkoostumuksen mittauksesta sähkövirran avulla InBody-menetelmällä, puristusvoimamittauksesta ja Polar-kuntotestistä, joka tehdään levossa. Testauksen jälkeen seuraa opastus, jossa käydään tulokset läpi – mitä ne tarkoittavat ja mitä voi tehdä. Tulokset kertovat fyysisestä kunnosta ja sen yhteydestä työkykyyn. Tilattavissa on työyhteisökohtainen yritysraportti tai itsellesi yrittäjäraportti.

– Rekkaan voi tulla kokonainen työporukka sekä myös yksinyrittäjät selvittämään, mikä oma kunto on työkyvyn ja jaksamisen kannalta, Malvela kertoo.

Hyvinvointirekassa testaus on maksutonta. Matka hyvään kuntoon -kampanjaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Sosiaali- ja terveysministeriö, Elo, Etera, Keva ja Mela, Smartum, Työelämä 2020, Liikunnan aluejärjestöt sekä Suomen Yrittäjät.

Ajanvaraus kampanjarekan testauksiin aukeaa helmikuun aikana >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi