18.11.2019 klo 08:04
Uutinen

Meditaatiota Peikkometsässä

Neljä yrittäjää aikovat muuttaa itsestäänselvyyden liiketoiminnaksi. Ideasta alkoi yhteistyö, joka vie heidät eurooppalaiseen kisaan. Siinä etsitään Suomen vetovoimaisinta hyvinvointimatkailun verkostoa.

-Suomalaisten vihaama pimeys ja sade, räntä ja loska täytyy osata kääntää eksoottisuudeksi, jonka ulkomaalaiset ostavat uudenlaisia kokemuksia hakiessaan, yrittäjä Samu Lescelius Ilorannasta kiteyttää.

Slow Life Hauhoksi nimetyn yritysryhmän kiikarissa ovat erityisesti ulkomaalaiset matkailijat. Heille tarjotaan kerralla kaksi erityyppistä luontokohdetta. Reitti Hahkialasta Ilorantaan kuljetaan patikoiden, meloen, mahdollisesti jopa suppilaudalla. Osa matkasta taitetaan Roineen yli lautalla. Elämyksiä värittävät meditaatiohetki Peikkometsässä tai kahvihetket laavulla.

-Peikkometsässä luonto hoitaa ihmisen mieltä. Siellä kivet ovat sammalten peitossa ja matkailija voi yllättyä hiljaisuudesta, yrittäjä Erja Niemelä Enicaresta kuvailee reittiä.

Kokeneet patikoijat kulkevat reitin kuudessa tunnissa. Ohjelmassa on myös ohjattua venyttelyä ennen ja jälkeen matkan Fysioloikan yrittäjä Jenni Kyyrön ohjaamana.

Slow Life Hauhon yrittäjien mielestä luontomatkailu kaipaa helposti ostettavia tuotepaketteja. Luonnon läheisyys on itsestäänselvyys maalla asuville suomalaisille, mutta monelle ulkomaalaiselle varsin tavoittamattomissa.

-Meillä kaikilla tässä tavoitteena on kauden jatkaminen syksystä kevääseen. Verkostomme on aito yhteistyöverkosto, jonka olemme koonneet itse, kuvailee toimitusjohtaja Anne Pekkanen Hahkialasta.

Artikkeli julkaistaan kokonaisuudessaan Hämeen Yrityssanomissa 28.11.

jutun alkuperäisteksti: Susanna Mattila