Mika Saukko nauttii kahvikupposta matkallaan Myllymaan pajalle. Mika on kokenut pyörän laittaja itsekin, mutta Myllymaan käynneistä jää hyvän mielen lisäksi aina uutta tietoa. Kuva Juha Haukka
16.6.2022 klo 09:06
Uutinen

Mutkateitä ja kahvia taukopaikoilla

Mika Saukko on tyypillinen aikuinen motoristi. Kilometrejä kertyy kesän aikana joitakin tuhansia. Reissut ovat saattaneet vuosien myötä lyhentyä, mutta se on tarkoittanut käytännössä lähimatkailun lisääntymistä. Pitkien siirtymäajojen sijaan haetaan elämyksiä ja kokemuksia.

– Suomi on täynnä mielenkiintoisia paikkoja. Motoristit ovat merkittävä matkailu- ja lähipalveluita käyttävä asiakasryhmä, Mika itsekin alalla työskentelevänä vinkkaa.

Harrastus on tuonut Mikan Lempäälästä Hämeenlinnalaisen BMW-huoltoliikkeen asiakkaaksi. Hänen mukaansa pieni etäisyys ei haittaa, kun kaikki palaset loksahtavat paikoilleen.

– Merkkiliike löytyisi lähes naapurista. Täällä saan tekniset ongelmat ratkaistuja ja pyörän kuntoon, mutta ennen kaikkea näkemystä ja hyviä vinkkejä matkaeväiksi. Ja kaikki se vielä hyvällä fiiliksellä. Samalla tässä tulee katsastelua vähän myös ympärilleen ja käytettyä myös muita palveluita, Mika summaa.

Vantaalainen Juha Korpi löysi tiensä Hämeenlinnaan vastaavalla tavalla kuin Mika. Moottoripyöräaiheinen Facebook-ryhmä ja siellä annetut vahvat suositukset pistivät Juhan soittamaan Hämeenlinnaan.

– Pyörä on minulle vielä uusi. Soitin ensin tänne korjaamolle ja täältä osattiin selittää tällaiselle poropeukalollekin ymmärrettävästi, mistä asia kiikastaa. Oli helppoa tehdä päätös tuoda pyörä tänne perusteellisempaan syyniin sen jälkeen, Korpi sanoo.

Kummallekin motoristeista hämäläiset mutkatiet ovat tulleet tutuiksi, mutta mielenkiinto löytää uutta on sammumaton. 

– Listalla ovat ainakin Koijärvi, Vihavuosi ja kiertää Saloistenjärven kautta Lammille, vinkkailee Mika kesäisiä ajosuunnitelmia.