14.4.2017 klo 08:02
Uutinen

”Nuoria ei välillä oteta tosissaan”

Vaikka nuorta yrittäjää ei aina oteta ihan todesta, ovat Neea Niemisen kokemukset yrittäjyydestä hyviä. Oma yritys opintojen jälkeen ei ole lainkaan poissuljettu mahdollisuus.

Neea Nieminen (18), on kolmannen vuoden merkonomiopiskelija ammattikoulu Tavastiassa. Hän on päässyt kokeilemaan siipiänsä yrityselämässä, perustettuaan viiden kaverinsa kanssa NY –yrityksen. Myös Hämeenlinnan merkonomiopiskelijoiden opetussuunnitelmaan kuuluu yrityksen perustaminen.

– Diamond Promotions NY tarjoaa yrityksille promoottoripalveluita ja järjestysapua erilaisiin tapahtumiin.

Sana Get Together -tapahtumasta ei ole kiirinyt vielä Tavastilan opiskelijoille, mutta Neean mielestä konsepti vaikuttaa mielenkiintoiselta. Hän pitääkin erityisen tärkeänä muiden nuorten yrittäjien tukea sekä yhteen hiileen puhaltamista. Hän kertoo, että myös ennakkoluuloja nuorta yrittäjää kohtaan löytyy.

– On tärkeää, että nuoret yrittäjät tukevat toisiaan sillä nuoria yrittäjiä ei väillä oteta tosissaan. Olemme saaneet vinkkejä muilta nuorilta yrittäjiltä ja vinkeistä on ollut paljon hyötyä meille.

Kaiken kaikkiaan oman yrityksen pyörittäminen on ollut hyvä ja opettavainen kokemus ja Neea kertookin harkitsevansa yrittäjyyttä ammattinaan myös opintojensa jälkeen.

– Parasta on ollut se että pääsee päättämään itse mitä tekee ja että on oppinut enemmän ottamaan vastuuta asioista.

”Mitä sinä haluat tehdä seuraavan 6 päivän, 6 kuukauden tai 6 vuoden aikana yritystoiminnassasi?” Siihen kysymykseen saavat nuoret yrittäjät vastauksia 12.–13.5 Tampereella, kun valtakunnallinen Get Together -”yritysfestari” saapuu Pakkahuoneelle. Tapahtumassa pääsee inspiroitumaan monien tunnettujen puhujien esityksistä, verkostoitumaan muiden nuorten yrittäjien kanssa sekä tekemään bisnestä.

Tapahtumaan on nyt 4 viikkoa aikaa! Joka viikko pääsette tutustumaan yhden yrittäjyyden parissa työskentelevän ihmisen ajatuksiin nuorten yrittäjyydestä. Jos kiinnostuit, pysy matkassamme mukana kohti päätapahtumaa ja käy vilkaisemassa nuorten yrittäjien nettisivuja!

Iiris Jalava ja Meeri Nikkilä
Kirjoittajat ovat Hämeenlinnan lyseon luovan yrittäjyyden linjan toisen vuoden opiskelijoita. He ovat suunnitelleet Hämeen Yrittäjien Get Together Count Down -kampanjan tet-harjoitteluviikollaan.