Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

11.1.2017 klo 10:27
Uutinen

Onur kasvaa kysynnän mukana

Kun asiakkaita alkaa kääntyä täyden ravintolan ovelta pois, on aika laajentaa. Osman Avcin Onur pizzeria-kebabiin tulee 21.1. mennessä 120 asiakaspaikkaa.

Yrittäjä Osman Avci kyllästyi katselemaan, kun täpötäyden ravintolan ovelta kääntyi asiakkaita pois. Neliöitä Onur pizzeria-kebabilla on ollut tähän asti 32. Tapahtumien aikaan ravintolaa on laajennettu kauppakeskuksen käytävällekin.

Esimerkiksi Creme de la creme -tapahtuman aikaan Onurista tilattiin ruokailu 161 henkilön ryhmälle. Avci hankki lisää pöytiä lisää ja kauppakeskuksen käytävälle tehtiin niistä pitkä pöytä liinoineen. Partioleiri Roihun aikana kebabin menekki oli Onurissa sata kiloa päivässä. Partiolaiset ottivat usein ruoan mukaansa, sillä yleensä ravintolan pöydät olivat täynnä leiriviikon aikana.

Ensi kesänä Onuriin mahtuu jopa kaksi bussilastillista syömään yhtäaikaa. Yrittäjä ei ole jäänyt harmittelemaan tilannetta, vaan on aloittanut remontin. Avci remontoi Kenkä-Tuulokselta vapautunutta tilaa ravintolaksi. Neliöitä liiketilaan tulee 115 lisää, kun tällä viikolla uuden ja vanhan tilan väliltä puretaan väliseinä. Yhteensä noin 180 neliön liiketilaan tulee 120 asiakaspaikkaa ja kesällä 20 paikan terassi.

– Uuteen osaan tulee myös kabinetti, johon mahtuu 12–15 henkilöä ruokailemaan. Sen voi varata juhlia varten tai yritykset voivat pitää siellä kokouksia ja ruokailla samalla, Avci suunnittelee.

Ravintola ei laajene ainoastaan kokonsa puolesta, vaan myös ruokalista laajenee. Listalta löytyvät jatkossa muun muassa gluteeniton pizza ja falafelit, pihvit ja leikkeet, makkaraperunat sekä kanaruokia, kuten kanakebab, kanakori ja -file. Ravintolatilaan tulee myös pieni baari ja B-oikeudet. Avcin mukaan A-oikeudetkin ravintolaan olisi saanut, mutta B-oikeudet riittävät Onuriin.

– Ihmiset juovat pihvin kanssa punaviiniä, väkeviä ei tarvita.

Remontissa ravintolan ulko-ovi on saanut myös tuulikaapin, niin että pöydissä istuvien ei enää tarvitse pelätä serviettien lentävän tuuleen, kun ovi avataan. Ravintolaan täytyy päästä suoraan ulkoa, ja sen paikka säilyykin entisellään. Kauppakeskuksen käytävältä ravintolaan kuljetaan uudesta ovesta.

Onurin nettisivut on uusittu jokin aika sitten, ja niihin yrittäjä on tyytyväinen. Nettisivujen kautta tulee isoja, kymmenen pitsan tilauksia muun muassa Hauholta, Evolta ja Lammilta.

– Pieniin tilauksiin lisätään kuljetuksesta maksu, mutta isoihin kuljetus kuuluu hintaan. Yleensä pienemmät tilaukset tullaan hakemaan ravintolasta itse.

Yrittäjä Osman Avci on asunut Suomessa kahdeksan vuotta. Tuosta ajasta hän on ollut viimeiset viisi vuotta yrittäjänä Onur Pizzeria-Kebabissa. Hän asuu Hämeenlinnassa, mikä on logistisesti hyvä ratkaisu.

– Tukkuun ei tarvitse lähteä erikseen, voi käydä töihin lähtiessään hakemassa tavaraa, hän toteaa.

Onurissa kebabliha on suomalaista Wotkin kebabia, joka on Avcin mukaan parasta mahdollista.

– Se on pikkuisen kalliimpaa, mutta siitä kannattaa maksaa. En haluaisi vaihtaa, hän toteaa.

Laajentuneessa Onurissa vietetään avajaisia lauantaina 21.1.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi