11.4.2017 klo 09:43
Uutinen

Opiskelijoiden markkinointivideoilla nostetta ja näkyvyyttä – ”haluttiin erilaista ja tämä on erilainen”

Call Waves Oy ja Kuljetus Welin lähtivät mukaan Savon Yrittäjien Yritys oppii ja menestyy (YOM) -palvelun järjestämään koulutukseen, jossa yrityksille toteutettiin markkinointivideo. Koulutus oli poikkeuksellinen, koska kouluttajien johdolla Savonia Muotoilun opiskelijat ideoivat ja toteuttivat yrityksille markkinointivideot osana opintojaan. Videoiden leviäminen some-kanavissa varmistettiin kuopiolaisen digitaalisen markkinoinnin asiantuntijayrityksen Call to Action Oy:n toteuttamalla työpajalla.

Varkautelainen Call Waves Oy haluaa olla ajan hermoilla digitalisaatiossa. Asiakaspalvelun ja myynnin ammattilaisia työllistävä asiantuntijayritys halusi taata näkyvyyden ja vahvistaa rekrytointeja uudenlaisen markkinointivideon kautta. Myös varkautelainen Kuljetus Welin Oy lähti koulutukseen mukaan. Yritys hoitaa tilausliikennettä ja erikoiskuljetuksia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kuljetus Welinillä oli jo pidempään suunniteltu markkinointivideon tekemistä.

Virkistäviä ideoita ja opiskelijoille eväitä työelämää varten

– Halusimme tähän koulutukseen, jotta saisimme lisää osaamista videoiden tekemiseen ja kuinka niitä hyödynnetään markkinoinnissa. Oli hyvä idea, että opiskelijat olivat mukana ideoimassa ja tekemässä videoita. Sitä kautta saimme uusia ja virkistäviä katsontakantoja asiaan, Call Wavesin henkilöstöjohtaja Riitta Hänninen kiittelee.

Kuljetus Welinillä oltiin myös tyytyväisiä videon tekemiseen.

– Opiskelijat kävivät kahteen otteeseen kuvaamassa meitä neljällä kameralla. Hyvä video siitä tuli ja opiskelijat tekivät hyvää työtä, Kuljetus Welinin toimitusjohtaja Jussi Welin kertoo.

Savonia Muotoilun graafisen viestinnän ja valokuvauksen opettaja Jaakko Laukkasen markkinointivideokoulutuksessa kolmelle pohjoissavolaiselle pk-yritykselle ideoitiin videot, jotka opiskelijat toteuttivat Laukkasen johdolla. Kokonaisuutta täydennettiin Call to Action Oy:n Jenni Rissasen vetämällä some-koulutuksella; näin varmistettiin uusien videoiden leviäminen sosiaalisen median eri kanavissa oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

– Tällaiset yritysten kanssa yhteistyössä tehtävät projektit, joissa opiskelijat ja yrittäjät tuodaan saman pöydän ääreen ovat erittäin tervetulleita. Tällaisien projektien kautta opiskelijoiden työskentelyä saadaan yritysvetoisemmaksi, joka vastaa muotoilutoimistojen toimintamalleja. Tämä kehittää tehokkaasti opiskelijoiden ammattitaitoa ja valmistelee heitä tulevaa työelämää varten. Lisäksi yritysten näkökulmasta tämä on erittäin hedelmällistä. He saavat kustannustehokkaasti tuoreita ideoita sekä erilaisia muotoilun ja graafisen suunnittelun tuotteita käyttöönsä, Savonia Muotoilun Jaakko Laukkanen kiteyttää.

Työpaja saa kiitosta myös Call Wavesilta. – Opiskelijoiden kanssa toteutettu työpaja oli mukava ja rento. Tilaisuudessa saimme hyviä ideoita tekemiseen ja ajatuksia kuinka meidän kannattaa kehittää omaa tekemistä digiaikana. Jaakko haastoi meitä kivasti ajattelemaan asioita eri näkökulmista ja nuoret toivat vahvasti niitä uusia ideoita, Call Wavesin rekrytointiasiantuntija Marika Nilsén toteaa tyytyväisenä.

Osuvat ja mitattavat videot

Myös Call to Actionin some-työpaja tuli tarpeeseen.

– Saimme paljon lisää oppia, kuinka meidän tulee markkinoida yritystämme eri kanavissa, Call Wavesin ryhmänjohtaja Kirsi Kettunen toteaa tyytyväisenä.

Markkinointivideon jakelu on tärkeää suunnitella kunnolla.

– Tänä päivänä ei riitä, että tekee näyttävän videon ja laittaa sen yrityksen nettisivuille. Videon jakelu eri kanavissa tulee miettiä ja rakentaa huolellisesti, jotta se tavoittaa oikean kohderyhmän ja tuloksia voi mitata, Call to Actionin Jenni Rissanen täsmentää.

– On tärkeä pohtia kenen haluan näkevän videoni ensisijaisesti ja missä kanavissa haluan potentiaalisten asiakkaiden näkevän videoni. Eli miten hyödynnän tuotetun videon mahdollisimman laajasti ja missä kanavissa voin maksimoida näkyvyyteni mainoseuroilla. Puhumattakaan siitä miten kohdeyleisön saa reagoimaan videoon, Jenni Rissanen jatkaa.

Haluttiin erilaista ja tämä on erilainen – eli saimme mitä haimme

Nyt Call Wavesin video on valmis.

– Haluttiin erilaista ja tämä on erilainen – eli saimme mitä haimme, Call Wavesin henkilöstöjohtaja Riitta toteaa tyytyväisenä.

Jos yrityksesi on kiinnostunut vastaavanlaisesta koulutuspaketista, ota yhteyttä: https://www.yrittajat.fi/aluejarjestot/savon-yrittajat/savon-yrittajien-palvelut/yom/ ja tuomas.kylanpaa@navitaskehitys.fi

** Uutissarjassa Yritys oppii ja menestyy -palvelun osaamiskartoitukseen ja koulutuksiin osallistuneet yrittäjät kertovat kuukausittain yritystoimintansa sähköistämisen vaikutuksista. Huhtikuun digitarinassa haastateltavina ovat Call Waves, Kuljetus Welin, Call to Action ja Savonia Muotoilu.