4.4.2017 klo 09:06
Uutinen

Paikalliset tuotteet juhlivat laulua ja musiikkia

Hämeenlinnassa toukokuussa järjestettävät Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat on saanut kolme nimikkotuotetta, jotka kaikki ovat syntyneet paikallisin voimin. Laulujuhlat on saanut oman oluen, hopeisen rintamerkin ja marjaisan muffinin.

Laulujuhlien aikaan helpotusta janoon tuo mukavasti humaloitu pils-tyyppinen lagerolut, Suomi soi! Bryggeri Helsingin ja Lammin Sahdin toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen kuvailee oluen soivan rapsakkaasti vahvemman humaloinnin ansiosta.

– Olut on valmistettu Bryggeri Helsigissä, ja se tulee myyntiin tapahtuman aikaan kauppoihin ja paikallisiin ravintoloihin, Kääriäinen kertoo.

Bryggeri Helsingin suurin osakkeen omistaja on Lammin Sahti, jonka toimitusjohtajan Pekka Kääriäisen juuret ovat vahvasti Hämeessä, tarkemmin Lammin Liesossa. Laulujuhlaoluen tunnistaa vihreästä Suomi soi! -etiketistä, jossa toistuu Laulujuhlien tunnus.

Laulujuhlien tunnus toistuu myös Kultakeskuksen hopeisessa rintamerkissä, jonka on suunnitellut kultaseppä-muotoilija Assi Arnimaa-Leinonen.

– Tämä oli kiva pinssi tehdä, koska lähtökohta on niin hieno, pirteä ja korumainen. Minun tehtäväkseni jäi oikeastaan piirtää tunnus kolmiulotteiseksi koruksi, Arnimaa-Leinonen kertoo.

Laulujuhlien tunnuksen on suunnitellut Mari Herrala ja se on käytössä nyt toista vuotta. Arnimaa-Leinosen suunnittelema rintamerkki sopii niin naiselliseen vaatteeseen kuin miesten puvuntakin liepeeseenkin.

Kultakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ruohola kertoo yhteistyön taustalta löytyvän pitkäaikainen yhteistyö Hämeenlinnan Mieskuoron ja muidenkin kuorojen kanssa.

Pieni hopeinen rintakoru oli idea, jonka kultakeskuslaiset arvelivat kiinnostavan laulujuhlayleisöä ja josta merkin hankkineet myöhemminkin tunnistavat toisensa. Pinssi on tehty 925 sterling hopeasta, jotta se ei olisi ihan mikä tahansa pinssi.

Kultakeskus lahjoitti ensimmäisen 500 merkin erän Laulujuhlille, ja jos merkit loppuvat niitä tehdään lisää. Pinssejä voi tilata Laulujuhlien toimistolta tai nettisivuston kautta.

Laulujuhlien logo toistuu myös Heikki Kokon Cafe Laurellin Laulujuhlamuffinissa. Vihreä tunnus on painettu syötävälle, valkoiselle sokerimassalaatalle. Muffinin sisältä löytyy mustikkaa, puna- ja mustaherukkaa.

– Muffiniin päädyimme sillä ajatuksella, että leivoksen pitäisi olla helposti syötävä, Heikki Kokko kertoo.

Laulujuhlien yhteistyökumppaneiksi haluttiin nimenomaan paikallisia kumppaneita. Erityisen iloisia Sulasolilla ollaan siitä, että kaikki tuotteet ovat alansa huippujen tekemiä ja todella onnistuneita.

Myös oluiden ja muffinien myynnistä osa tuloutetaan Laulujuhlaorganisaatiolle. Laulujuhlien paikallisen yhteistyöryhmän puheenjohtaja Heikki Lindroth toteaa, että Laulujuhlat ovat iso taloudellinen haaste.

– Haluamme toteuttaa tapahtuman osallistujille edullisena, joten työryhmällä on miettimistä mistä rahoitusta saamme. Olemme todella kiitollisia kaikista näistä yhteistyökumppaneista, jotka mahdollistavat tapahtuman tekemisen, hän totesi.

Juttu on julkaistu Hämeen Yrityssanomien numerossa 3–4 torstaina 30.3.2107. Näköislehteen pääset tästä linkistä >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi