18.5.2021 klo 17:30
Uutinen

Palkittu nuori yrittäjä Janne Kurkela: Keskustelevaa kipparointia, osaamista asenteella

Hämeen Vuoden nuori yrittäjä 2021, janakkalalainen Inweld Oy:n Janne Kurkela, 33, lähti mukaan vuonna 2016 isänsä perustamaan yritykseen. Janne toi tullessaan laajennettua osaamista ja muovikassillisen uusia ideoita.

Jannen isä Timo Kurkela perusti teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoavan TAJ Oy Janakkala -yrityksen vuonna 2012. Levyseppähitsaaja, teollisuusputkiasentaja ja johtamis- sekä asiakaspalvelukoulutuksia suorittanut Janne tuli yritykseen mukaan kumppaniksi vuonna 2016. Janne heitti uusia ideoita pöytään ja yrityksen nimi muutettiin Inweld Oy:ksi.

Kaipasin työssä uusia haasteita olihan minulla kehittämisajatuksiakin yrityksen suhteen. Eräs kaunis päivä Timo tokaisi minulle: ”lähde mukaan, jos keksit itsellesi töitä”, naurahtaa Janne Kurkela.

Kysyntä ja kasvu on tehty yhdessä

Jannen mukaantulosta lähtien alkoi voimakas kasvuvaihe. Tämänhetkisessä vahvuudessa toimii yrittäjät ja 29 työntekijää.

– Haluamme välttää hierarkisia tasoja ja toimia yhtenäisenä porukkana. Laivassa pitää toki olla kapteeni, joka toimii omalla esimerkillä, ei käskyttämällä.

Kurkelan mukaan monia asioita on päästy paikallisesti sopimaan Inweld Oy:ssä. Sen lisäksi toimintaa myös ideoidaan yhdessä.

– Puhumme avoimesti esimerkiksi työ- ja taloustilanteesta. Silloin kaikilla on parempi ymmärrys yhteisissä keskusteluissa.

Kurkela harmittelee yhtenä kasvun haasteena ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta. Osaavia tekijöitä ei ole helppo löytää.

– Henkilöstö! Henkilökemioiden tulee toimia, sillä asiakkaat aistivat sen välittömästi. Ilman sellaista henkilökuntaa, mitä nyt on, meillä olisi vain pelkkä nimi. Asiakaskohteissa työskentelevät henkilöt tekevät parasta myyntityötämme. Asenteella, ”hyvänä tyyppinä” ja ammattitaidolla.

Kilpailu- ja keskustelukyky ratkaisevat

Inweld Oy muutti kesällä 2020 upouuteen, Janakkalan Teollisuusalueet Oy:n vuokraaman halliin More Industrial Park Rastikankaan teollisuusalueella.

– Paikka ja sijainti on erinomainen. Jos tästä vedetään harpilla 150 kilometrin säde, sen sisään mahtuu aikamoisen paljon teollisuutta. Yhteistyö kunnan kanssa toimii myös kiitettävästi.

Perheyrityksessä Janne toimii yrityksen operatiivisena veturina. Tulevaisuuden visioitakin löytyy uusi muovikassillinen.

– Sovimme jo alusta lähtien, että toinen hoitaa, ettei tule päällekkäisyyksiä päivittäisiin ratkaisuihin. Isommat linjat sovimme yhteisymmärryksessä. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan. Olemme ideoineet useita vaihtoehtoisia toimintamalleja tulevaisuuteen, valottaa Janne Kurkela salaperäisesti.

Tämä verkkoartikkeli on lyhennelmä. Lue koko juttu 28.5. ilmestyvästä Hämeen Yrityssanomista. Lehti on luettavissa myös verkkosivuillamme.

INFO

Inweld Oy on 2012 perustettu Janakkalassa toimiva teollisuuden kunnossapitopalvelujen tarjoava yritys. Palveluita ovat teollisuus- ja prosessiputkistot, mekaaninen kunnossapito ja laiteasennukset, teräsrakenteet, mittaava kunnossapito, sähköautomaatio, konepajatoiminnot ja edellä mainittuihin liittyvät asiantuntija- ja suunnittelupalvelut. Yrityksessä työskentelee 31 henkilöä ja liikevaihtoennuste vuodelle 2021 on 5 miljoonaa euroa.

Hämeen Vuoden nuori yrittäjä -palkinto on Hämeen Yrittäjät ry:n vuosittain myöntämä tunnustus ansioituneelle jäsenyritykselle, alle 35-vuotiaalle yrittäjälle. Palkintoperusteisiin kuuluvat tuotteiden ja palveluiden innovatiivisuus, omaperäisyys, kannattava kasvu ja muut mahdolliset syyt.