20.1.2023 klo 08:43
Uutinen

Pohjois-Karjalan Yrittäjät: Maatalous on alueellamme vahvaa ja maakunnissamme on merkittävää liha-, maito- ja viljatuotantoa

Ruoantuotanto on kriittisen tärkeä osa Suomen taloutta ja huoltovarmuutta. Jos ketju häiriintyy eikä kotimaista ruoantuotantoa ole, kaupan hyllyt tyhjenevät yllättävän nopeasti.

– Pohjois-Karjalalle on tärkeää, että kotimaisen elintarviketeollisuuden rattaat pysyvät pyörimässä, tuottajien ammattitaito pysyy huipussaan, metsät hoidettuina, energiantuotanto hyödynnettynä ja pellot viljeltyinä, toteaa Pohjois-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Tuomo Turunen.

Alueemme maatalousyrittäjät nauttivat 100% luottamustamme toimissaan. Hyvä tuotanto vaatii hyvät elinolosuhteet eläimille.

Eläimet Suomessa hoidetaan hyvin. Esimerkiksi jokainen eläin on rekisteröity, ja niiden hyvinvointia valvotaan tiukasti. Tuotantoeläinten elinneliöt on merkitty tarkkaan, eläimille on järjestettävä virikkeitä ja ulkona pitoon on omat velvoitteensa. Voimme olla ylpeitä alueemme maatalousyrittäjyydestä, jonka merkitys myös työpaikkojen luojana on suuri.

– Toimiva alkutuotanto vaatii hyvät elinolosuhteet eläimille. Ei ole pienintäkään syytä epäillä maatalousyrittäjiämme. Nyt tarvitaan yhdessä tekemisen meininkiä. Yrittäjien yhteistyö kasvattaa ostovoimaa ja luo uutta yrittäjyyttä sekä työpaikkoja. Pohjois-Karjala elää yrittäjyydestä, kommentoi Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja Blomberg.  

Suomalainen ruoantuotanto ja kotimainen yrittäjyys kestävät vastuullisuudessaan ja kestävyydessään kansainvälisen vertailun. Haastavat olosuhteet viime vuosina ovat aiheuttaneet ongelmia, joiden osalta Suomen Yrittäjät on lausunut mm. erilaisten energiatukien osalta ja puolustanut yrittäjyyden olosuhteita koko maassa.  Yrittäjäjärjestö on tehnyt hyvää yhteistyötä MTK:n kanssa koska molempien tavoitteet ovat alueellemme tärkeitä. Lisäksi paikkakuntiemme kaikkien yrittäjien yhteistyö kasvattaa ostovoimaa ja luo entisestään uutta yrittäjyyttä ja työpaikkoja.

Lisätietoja:

Pohjois-Karjalan Yrittäjät

puheenjohtaja Tuomo Turunen, p. 0500 278 828

toimitusjohtaja Merja Blomberg, p. 050 367 5194