10.9.2023 klo 14:40
Uutinen

Porvoon Vuoden Yrittäjä ja Vuoden nuori yrittäjä haussa

Porvoon Yrittäjien vuosittain jakama yrittäjäpalkinto, Vuoden yrittäjä jaetaan lokakuussa jo 43. kerran. Samassa yhteydessä palkitaan myös porvoolainen Vuoden nuori yrittäjä. Tänä vuonna kuka tahansa voi ehdottaa yrittäjää tai yritystä palkintojen saajaksi.

– Vuoden yrittäjäksi valittava yritys voi olla vaikuttanut Porvoon kehitykseen esimerkiksi työllistäjänä, paikkakunnan palvelutason kohottajana, paikkakunnan elinkeinorakenteen monipuolistajana ja muulla näihin verrattavalla tavalla, Porvoon Yrittäjien varapuheenjohtaja Mikko Venäläinen kertoo.

Palkinto voidaan myöntää myös yrittäjälle tai yritykselle, joka on pitkäjänteisellä työllään edistänyt merkittävästi yrittäjyyttä ja yritystoimintaa Porvoossa. 

– Voit myös ilmoittaa itsesi tai oman yrityksesi ehdokkaaksi. Ehdotettavan yrityksen tulee kuitenkin olla porvoolainen ja yrittäjäjärjestön jäsen. Yrityksen koolla ei ole merkitystä. Se voi olla myös tuorehko yritys, Venäläinen tarkentaa.

Ehdotukset Porvoon Vuoden yrittäjä 2023 -kilpailuun tulee lähettää 18.9. mennessä Porvoon Yrittäjien verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. 

Porvoon Yrittäjien hallitus valitsee ehdokkaiden joukosta kolme kriteerit täyttävää yritystä tai yrittäjää finaaliin.

– Vuoden yrittäjä valitaan kolmen finalistien joukosta yleisöäänestyksellä. Kaikki kolme finalistia tullaan palkitsemaan.

Vuoden nuori yrittäjä -palkitaan myös tänä vuonna

Porvoon Yrittäjät haluaa nostaa esille myös ansioituneen nuoren yrittäjän. Yrittäjät toivoo myös ehdotuksia palkittavista nuorista yrittäjistä.

– Palkittava nuori voi olla innovatiivinen, toimialaansa kehittävä tai mainion yrittäjäasenteen omaava porvoolainen yrittäjä, Venäläinen avaa.

Ehdotettavan yrittäjän ei tarvitse olla yrittäjäjärjestön jäsen. 

– Nuoreksi yrittäjäksi lasketaan yrittäjä, joka täyttää tänä vuonna korkeintaan 36 vuotta.

Vuoden yrittäjäpalkintoa on jaettu vuodesta 1981 lähtien, jolloin palkinnon sai Olavi Aaltonen Laakapaino Oy:stä. Vuonna 2022 palkinnon sai Oy Kokon Sport Ab:n yrittäjä Niklas Blomander.

Viime vuonna Vuoden nuori yrittäjä -tunnustus myönnettiin Ecoskin Oy:n yrittäjä Johanna Karvoselle.

– Jos ehdotettujen yritysten joukosta löytyy yritys, joka ei välttämättä täytä kriteerejä, mutta on palkitsemisen arvoinen, saatamme palkita yrityksen kunniamaininnalla.

Ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen lahjakortti Rafael’s-ravintolaan. Kaikki palkintojen saajat julkistetaan Porvoon Yrittäjien yrittäjäjuhlassa lokakuun 28. päivä.