28.10.2022 klo 11:12
Uutinen

Positiiviset vibat

Tässä maailman tilanteessa tuntuu, että yrittäjät ponnistelevat nyt kriisistä kriisiin, kukin omalla laillaan.

Ensin on taisteltu Koronan kanssa ja sen tuomien haasteiden parissa ja ilman hengähdystaukoa siirryttiin suoraan Ukrainan sodan tuomien sivuvaikutusten myötä energiakriisin keskelle. Kaikki tämä kuormittaa meitä yksittäisiä yrittäjiä ja yrityksiä.

Kuitenkin koko ajan yritetään toitottaa, että pitää ylläpitää ”positiiviset vibat” kaikesta huolimatta. Tässä on kyllä hyvä tarkoitusperä, mutta joskus sen toteuttaminen tuntuu kovin haastavalta. Nyt onkin hyvä hieman pysähtyä ajattelemaan, mikä on itselle se hyvinvoinnin lähde, josta ammentaa hyvää oloa ja voimaa, jotta tämän kaiken kanssa pääsee eteenpäin, kohti sitä seesteisempää aikaa. Jokaisella meillä on oma tapamme palautua ja rentoutua, saada itsemme tasapainoon ja voida hyvin.

Itse toimin hyvinvointialalla ja jälleen kerran mietin, mitä kaikkea tuo paljon käytetty sana HYVINVOINTI pitää sisällään. Oikein oli pakko Googlettaa synonyymia sanalle. Sieltä internetin ihmeellisestä maailmasta minulle vastattiin, että se on mukavuutta, iloisuutta, onnellisuutta, terveyttä ja kukoistusta. Sitä se varmasti on ja näistä elementeistä saamme kasaan ne ”positiiviset vibat”.

Kuten jo mainitsinkin, niin jokaisella meillä on erilaiset tavat ja keinot ylläpitää niitä ”viboja” ja tarjoilen tässä nyt yhden vaihtoehdon. Erilaisilla kehon hoidoilla, kuten vaikka hieronta, vyöhyketerapia ja lymfahoito, saadaan monia hyviä terveysvaikutuksia kehoon.

Sen lisäksi, että hoidot rentouttavat lihaksia, poistavat kipuja, laukaisevat lihasjännitystä, vilkastuttavat verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, ne myös vähentävät turvotusta, lisäävät nivelten liikkuvuutta, poistavat väsymystä ja virkistävät. Kehon hoidoilla on kokonaisvaltainen vaikutus. Lihaksien rentoutumisen lisäksi, erilaiset kehon hoidot auttavat myös lieventämään stressiä ja rauhoittamaan kuormittunutta mieltä. Tämä on yksi hyvä keino saada palautumista niin keholle kuin mielelle. Jos et ole vielä kokeillut, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Jo pelkästään se pieni hetki irti arjen pyörityksestä ja pysähtyminen saa kehon ja mielen rauhoittumaan.

Nyt syksyn pimentyessä ei anneta kuitenkaan mielen pimentyä, vaan pidetään huoli siitä, että käytössä on kaikki ne keinot, joilla saamme ylläpidettyä niitä ”positiivisia viboja”. Se, että pidämme itsestämme ja läheisistämme huolta, on resepti tästä kaikesta ylipääsemiseen.

Terveisin

Riikka Rinne
hallituksen jäsen
Lohjan Yrittäjät ry