15.7.2017 klo 08:10
Uutinen

Puutarhayrittäjä ammentaa historiasta

Tänään, Avoimet maatilat -päivänä on avoinna myös Porkkalan kartanon puutarha. Päivän puutarhakierrosten teemana on Suomi 100 -hengessä historia.

Puutarha- ja maaseutuyrittäjä Anniina Rikala on jo muutaman vuoden järjestänyt opastettuja teemakierroksia Porkkalan kartanon puistossa Lammilla. Vähitellen puutarha-alan ammattilaiset ja harrastajat ovat löytäneet tämän puutarhakasvien runsaudensarven, jolla on myös muutamia omia kasveja. Muun muassa jättiagavet on tutkittu ja todettu olevan geeniperimältään täysin omaa kantaansa.

Tänään lauantaina kartanossa vietetään Suomi 100 -teemapäivää ja puutarhakierrosten aiheet ovat historiallisia. Samalla vietetään myös kartanon vanhan kasvihuoneen avajaisia. Kartanon mahdollisesti 1920-luvulla rakennetuista kasvihuoneista toinen on säilynyt ja nyt kunnostettu Museoviraston tuella ja opastuksella entiseen loistoonsa.

Päivän aikana kartanon puutarhaan voi tutustua omatoimisesti kartan avulla tai osallistua opastettuihin kierroksiin. Niiden aiheena on kasvihuoneen historia ja tulevaisuus, ruusujen historia ja yleisemmin puutarhan ja sen kasvien historia.

Kartanon Tornikahvilassa Timo Koskinen on tarinoimassa aina tasatunnein, ja päivän aikana voi osallistua tunnistus- ja tietokilpailuun.

Lue tarkemmin Puutarha ja puisto -facebooksivulta >>> tai yrityksen nettisivuilta >>>

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi