Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Suhdanneodotukset olivat Forssassa helmikuisessa pk-yritysbarometrissä huomattavasti heikompia, kuin muualla Hämeessä tai Suomessa keskimäärin.
14.3.2024 klo 20:59
Uutinen

Rahaa yritysten kehittämiseen ja investointeihin Forssan seudulle

Forssan seudulle on myönnetty äkillistä rakennemuutosrahoitusvaltuutta 800 000 euroa. Se on tarkoitettu yritysten kehittämishankkeisiin ja investointeihin. Forssan seudulle kohdennettu haku avautui maaliskuun alussa ja se päättyy tulevana kesänä 14.6. Rahoitushakemuksia otetaan vastaan jatkuvana hakuna. Prosessin tulisi olla nopea, sillä hakemuksia otetaan käsittelyyn kahden viikon välein.

Seudun yritykset voivat saada tukea investointeihin ja toiminnan kehittämiseen. Rahoituksen ehdoista saa lisätietoa ja tuen hakemiseen saa apua Forssan Yrityskehityksestä. Kehittämisyhtiö järjestää yhdessä Hämeen ELY-keskuksen kanssa rahoitusinfot 20.3. ja 10.4.

– Saatu rahoitus on kohdennettu pelkästään Forssan seudun alueen yrityksille. Rahoituksella pyritään estämään aluetalouden taantumista äkillisen rakennemuutoksen tilanteessa ja toimenpiteillä tavoitellaan uusien työpaikkojen syntymistä sekä olemassa olevien työpaikkojen säilyttämistä, toteaa Hämeen ELY-keskuksen yritysrahoituksen rahoituspäällikkö Juho Wuorinen.

Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Riikka Riihimäki kiittää kaikkia yhteistyötahoja: ELYä, Hämeen Liittoa, TE-palveluita sekä seudun kuntia ja kehittämisyhtiön hallitusta yhteistyöpanoksesta seudun elinvoiman eteen.

– Yhdessä toimien haetut seudulle kohdennetut rahoitukset tuovat merkittävän buustin tavoitteeseen luoda toimenpiteillä uusia työpaikkoja ja pyrkiä varmistamaan olemassa olevien työpaikkojen säilyminen seudulla, Riihimäki toteaa.

Forssan seudulla on tapahtunut parin vuoden sisään useita merkittäviä rakennustuoteteollisuuden yritysjärjestelyjä, joiden seurauksena työpaikkoja on vähentynyt yhteensä yli 200 ja kerrannaisvaikutusten myötä huomattavasti enemmän. Seudusta on siten tullut paikallinen äkillisen rakennemuutoksen alue, joka on mahdollistanut lisärahoituksen saamisen alueelle.