Kuvassa Rengon Pitopalvelu Oy:n Elina ja Anna Jokinen
7.12.2021 klo 19:30
Uutinen

Rengon vuoden yrittäjä 2021: Ravintolaa ja cateringia eivät rajoituksetkaan nujerra

Vuonna 1972 Renkoon perustettiin catering-yritys, jonka bisnesideaa oli haettu maailmalta. Eri vaiheiden jälkeen syntyi Rengon Pitopalvelun rinnalle oma Ravintola Tulinummi ja monia muitakin aktiviteetteja. Elina Jokisen äiti Kristiina tuli yritykseen osakkaaksi vuonna 2009. Elina Jokinen on ollut vetovastuussa vuodesta 2015.
– Yrityksen perustajaperheen jäsen, toimitusjohtaja Riitta Ilola-Seppälä oli jäämässä eläkkeelle ja oli minuun yhteydessä, olisinko halukas jatkamaan hänen jalanjäljillään. Olin jo ehtinyt tekemään reilun 10 vuoden uran Osuuskauppa Hämeenmaalla ja aika tuntui oikealta hypätä uusiin haasteisiin.  Onneksi oli hyvä tukiverkosto ja pitkäaikaiset työntekijät apuna.

Tällä hetkellä yrityksen osakkaita ovat Elina Jokinen, Merja Itäluoma-Laitila, Anna Jokinen ja Kristiina Jokinen. Elinalle yrittäjyys ei ollut aluksi selkeä valinta, mutta jälkikäteen hän toteaa, ettei ole katunut päivääkään päätöstään.
– Kaipa se on minuunkin äidinmaidon mukana asennettu. Joka päivä oppii jotain uutta ja se tässä onkin kovin mieluista, kiittelee Elina Jokinen.

Kysyntää on, epävarmuus kykkii oven takana

Rengon Pitopalvelu järjestää monipuolisesti juhlia ja tapahtumia omassa 105-paikkaisessa tilausravintola Tulinummessa, muissa seudun juhlatiloissa sekä asiakkaan luona. Eri ryhmille suunnitellaan fasiliteetit ja tarjoilut tilaisuuden luonteen mukaan. Tapahtumia on monenlaisia – esimerkiksi yritystilaisuuksia, perhejuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia.
– Palvelu ja hyvänmakuinen ruoka ovat meidän juttumme. Valmistamme hyvin pitkälti itse alusta asti tarjottavamme kotimaisista raaka-aineista. Pitkäaikaisilla työntekijöillämme on ammattitaito ja luontainen halu palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Lähellä sydäntä on tarjota myös muiden paikallisten yritysten palveluita ja käyttää itse niitä.

Korona-ajan rajoitukset ovat tietenkin näkyneet myös Rengon Pitopalvelun ruokapöydissä. Yritys teki sulkujen ja rajoitusten aikaan erikoispyhille herkkupaketteja, joita sai noutaa tai tilata kotiinkuljetuksella. Lisäksi kesäaikaan pyöritettiin terassiravintolaa Turengin Wanhalla Asemalla.
– Herkkupaketteja myytiin todella kivasti! Ravintolakiinteistömme on oma, joten kulut pysyivät melko minimissä. Saimme myös kustannustukea pariin otteeseen mistä oli meille iso apu.

Vuosi 2021 on ollut parempi, vaikka epävarmuus kykkii taas oven takana. Jokinen olisi toivonut aiemmin ratkaisuja siihen, miten tilaisuudet olisi voitu pitää ja ravintolat olisivat saaneet ovensa auki.
– Pikkujouluille ja muillekin kohtaamisille olisi paljon kysyntää, mutta valitettavasti viime päivinä aikana on niitä myös taas peruttu kiristyneen epidemiatilanteen vuoksi. On elettävä päivä kerrallaan ja otettava vastaan se mitä tulee.

Tekijöitä ja opiskelijoita kaivataan lisää alalle

Myös ravintola-alalla työvoimapula tulee olemaan suurin haaste. Jokinen tekee yhteistyötä myös oppilaitosten kanssa, mutta alan opiskelijoita on valitettavan vähän. Moni on siirtynyt kokonaan toiselle alalle.
– Onneksi meillä kaikki vanhat työntekijät ovat pysyneet töissä, joten tällä hetkellä ei ole hätää.

Elina Jokinen toiminut aktiivisena vaikuttajana Rengon Yrittäjien hallituksessa ja kertoo, että se tehtävä on tarjonnut uusia tuttavuuksia, ystäviä, tukea ja paljon lisää tietoa yrittäjyydestä.
– Vuoden yrittäjäpalkinnosta olen otettu ja erittäin on mukava saada kiitosta vaikeiden aikojen jälkeen! Kovasti on tehty töitä yrityksen eteen ja oikeaan suuntaan ollaan menossa.

FAKTAA

Yritys: Rengon Pitopalvelu Oy
Toimipaikka: Tilausravintola Tulinummi
Perustettu: 1972
Kotipaikka: Hämeenlinna
Yrittäjät: Elina Jokinen, Merja Itäluoma-Laitila, Anna Jokinen ja Kristiina Jokinen
Toimiala: Pitopalvelu, juhlatilat, juhlahuoneistot
Liikevaihto: 500 000 €
Työntekijät: 3 osa-aikaista ja useampi tarvittaessa töihin kutsuttava keikkatyöntekijä
Luottamustehtävä: Elina Jokinen toimii Rengon Yrittäjien hallituksen jäsenenä
Muuta: Rengon Vuoden Yrittäjä 1990 (Riitta ja Ilkka Ilola, Marja-Liisa Jokela ja Terttu Vehviläinen)