9.11.2018 klo 09:56
Uutinen

Sanna Jääskeläinen on vuoden 2018 -Tsemppariyrittäjä

”Kuin olisi joulu aina ovella”

Sanna Jääskeläinen on valittu Vuoden 2018 Tsemppari-yrittäjäksi. Valinnan teki Savon Yrittäjien Nuorten Yrittäjien työryhmä. Valintaa perusteltiin mm. sillä, että Jääskeläinen on iloinen ja hymyilevä yrittäjä, joka vie yritystään isolla innostuksella eteenpäin!

Sanna Jääskeläinen on toiminut puolitoista vuotta yrittäjänä perustamassaan Zanna Fashion Oy:ssä. Yrittäjäksi hänet sai unelma omasta vaateliikkeestä, jossa saa toteuttaa luovuuttaan ja tehdä töitä itselleen. Tulevaisuuden suunnitelmissa on mahdollisesti liikkeen laajentaminen myös toiselle paikkakunnalle.

– Zanna Fashionin ehdoton erikoisuus ovat mm. Irregular Choicen kengät, joita ei saa mistään muualta Suomesta, Jääskeläinen kertoo.

Noin 40 merkin tuotevalikoimastaan Jääskeläinen nostaa esille myös yläsavolaista osaamista, jota edustaa Katri Niskasen suunnittelemat vaatteet. Valikoimassa on myös tuotemerkki Ehta, joka valmistaa oman tuotannon luomupuuvillakankaista suloisia arkivaatteita Varkaudesta käsin.

Aitoa iloa ja kohtaamisia arjessa

Työpäivissä parhaina asioina Jääskeläinen pitää kohtaamisia asiakkaiden kanssa ja niistä kumpuavaa aitoa iloa.

– Parasta on se hetki, kun oikea tyyli on löytynyt – ihminen voi oikeasti säihkyä, hän kuvailee.

Jääskeläisen toteaa myös, että yrittäjän arjessa ne kaikista pienimmät hetket ovat myös niitä kaikista merkityksellisimpiä.

– Vaikkapa se hetki, kun uusi kenkälähetys saapuu liikkeeseen – on kuin olisi joulu aina ovella, Jääskeläinen hehkuttaa.

Tsemppari-titteli myönnettiin tänä vuonna viidennen kerran. Ehdotuksia palkittavaksi tuli yhteensä 16 ja niitä olivat tehneet pääasiassa toiset yrittäjät. Tsemppari-tittelin voittaminen tuli Jääskeläiselle täysin yllätyksenä ja tunnustus tuntui hänen omien sanojensa mukaan mahtavalta.

Kun Jääskeläiseltä kysyy vinkkejä toisille yrittäjäksi aikoville, hän ohjeistaa lukemaan ja opiskelemaan sekä haastattelemana alalla jo toimineita.

– Kannattaa käydä yrittäjäkurssi alkuun ja lähteä rohkeasti omien unelmien perään, hän kannustaa.

Kunniamaininta Iisalmeen, Kuopioon, Pielavedelle ja Rautalammille

Tsemppari-äänestyksessä kunniamaininnan saivat myös:

  • Jani Kumpulainen, Taksipalvelu Kumpulainen Oy, Iisalmi
  • Pekka Nuutinen, Komerofood Oy, Kuopio
  • Johanna Ulmanen, Jiitukka Oy, Pielavesi
  • Jarna Kaplas, Konttiravintola Morton Oy, Rautalampi

Nuorten Yrittäjien raati kuvaili kunniamaininnan saaneita seuraavasti:

Jani Kumpulainen, Taksipalvelu Kumpulainen Oy, Iisalmi
Jani Kumpulainen on iloinen ja auttavainen nuori yrittäjä. Hän palvelee asiakkaat vauvasta vaariin. Kumpulainen kiinnittää taksipalvelussaan erityistä huomioita matkustusmukavuuteen. Asiakas saa mm. toivoa matkamusiikit, jotta matka taittuisi rattoisasti. Kumpulaisella on näkemystä ja kokemusta myös taksialan luottamustoimista.

Pekka Nuutinen, Komerofood Oy, Kuopio
Pekka Nuutinen on kehittänyt ravitsemusalalle kokonaan uuden brändin, jonka markkina-alueena on koko Suomi. Nuutisen mentorina toimii mm. huippukokki Henri Alén ja uusia innovaatioita syntyy koko ajan.

Johanna Ulmanen, Jiitukka Oy, Pielavesi
Johanna Ulmanen on iloinen ja positiivinen ihminen ja erittäin ammattitaitoinen parturikampaaja. Ulmanen on yrittäjähengen yhteen hiileen puhaltaja ja Yrittäjä isolla Y:llä.

Jarna Kaplas, Konttiravintola Morton Oy, Rautalampi
Jarna Kaplas on positiivinen ja aina auttavainen ihminen, jota on helppo lähestyä. Hänellä on paljon hyviä ja realistisia vinkkejä. Kaplas työllistää kesällä konttiravintoloissa paljon nuoria työntekijöitä ja hän välittää yrityskuvallaan paljon energistä ja persoonallista kuvaa ympärilleen. Kaplas osoittaa, kuinka ahkeruudella ja vuosien työllä voi nuoresta iästä huolimatta työllistää itsensä ja monia muita. Kaplaksen kaltaisia henkilöitä tarvittaisiin lisää tsemppaamaan nuoria yrittäjiä urapolulle.

Lisätietoja:

Sanna Jääskeläinen, yrittäjä
Zanna Fashion Oy
p. 0405496385, info(at)zanna.fi

Jenni Rutonen, puheenjohtaja
Savon Yrittäjien Nuorten Yrittäjien työryhmä
p. 045 854 6777, jenni.rutonen(at)gmail.com, www.nuoretyrittajat.fi/savo

Aikaisempien vuosien Tsemppari-palkitut: https://bit.ly/2zcnf1x